Print this page

Rádio Lumen spúšťa FF rádio pre mladých

Rádio Lumen spúšťa v pondelok 17. Novembra večer nový internetový projekt pre mladých. Ponúkať bude rozhlasové vysielanie FF rádia, ktoré bude možné počúvať len cez internet, a rovnomennú internetovú stránku.

 

 

„V samotnom prúdovom vysielaní, ktoré obstarajú redaktori z prostredia katolíckeho Rádia Lumen, nájdu mladí svedectvá, pozvánky na kresťanské podujatia a hudobné festivaly, reportáže zo života spoločenstiev mládeže, vypočujú si tweety Svätého Otca a mnohé iné témy, ktoré sa týkajú života mladého veriaceho človeka," oznámila v tlačovej správe Tlačová konferencia KBS. Katolícka cirkev je vlastníkom rádia.

„Ide o projekt zameraný na mladých ľudí, ktorí hľadajú autentické kresťanské hodnoty a chcú počúvať hudbu, ktorá svojím posolstvom tieto hodnoty vyjadruje," dodáva TK KBS.

Vysielanie FF rádia ponúkne päťkrát týždenne od nedele do štvrtka trojhodinové kontaktné vysielanie so začiatkom o vždy o 18:00. Mimo času kontaktného vysielania pôjde hudba, v ktorej prevládajú slovenské a zahraničné gospelové piesne „doplnené o niektoré populárne piesne stredno-prúdovej hudobnej scény interpretov, ktorí vo svojej tvorbe podporujú hodnoty, pokúšajú sa „zatiahnuť na hlbinu" prostredníctvom silnejšieho textového príbehu."

Okrem toho ponúka projekt internetovú stránku projektu ffradio.sk, so súťažiami, diskusiami a informáciami zo sveta mladých kresťanov. Raz za týždeň čaká poslucháčov FF rádia diskusia na témy ako: medziľudská láska, čo ešte neviem o viere v Boha, viera v spoločenstvách mladých na Slovensku a aktuálne diskusie reagujúce na dianie okolo nás.

Názov FF rádio je skratkou iniciálok Faith and fire (Viera a oheň).