Print this page

Rada riešila vulgarizmus sklamanej poslucháčky v rádiu Expres Ilust.foto Expres

Koncom októbra v relácii Hemendex viacerých poslucháčov pobúrila vulgárna reakcia poslucháčky a jej ďalšia interpretácia v rádiu.

 

 „V rámci súťaže zaznelo od poslucháčky, ktorá nevyhrala, vulgárne slovo "do pi*i". To je akceptovateľné. Ale následne moderátori niekoľkokrát toto slovo pustili zo záznamu a bavili sa na tom, čo je podľa mňa v tejto dennej dobe neakceptovateľné..," sťažoval sa poslucháč.

Kancelária podrobne záznam odsledovala a zistila toto: „Výraz odznel v rozčúlení z úst poslucháčky, ktorá nevyhrala a odznel v rámci telefonátu pravdepodobne vysielaného naživo. V opakovanom vysielaní telefonátu v rámci programu Expreshity nonstop sme miesto vyššie spomínaného vulgarizmu zaznamenali jeho tzv. zmäkčenú podobu, resp. expresívny výraz v znení „do piki".

Odporúčame aj: Expres dostal sankciu za odvysielanie vulgárnej piesne Rosana

Podľa rady sú sťažnosti neopodstatnené. „Vzhľadom na intenzitu a frekvenciu výskytu daných výrazov,v programoch sa objavili iba ojedinele: program Hemendex trval tri hodiny a vulgarizmus sa v ňom objavil iba raz a program Expreshity nonstop trval štyri hodiny a upravený expresívny výraz sa v ňom objavil dvakrát," vysvetlila kancelária rady.