Print this page

Na Krištáľové krídlo je nominovaná aj redaktorka Oľga Baková Foto: Krištáľové krídlo

V kategórii Publicistika a literatúra je na cenu Krištáľové krídlo nominovaná dlhoročná redaktorka Slovenského rozhlasu Oľga Baková.

 

 

„Ukázala svoje profesionálne kvality, keď prinášala autentické spravodajstvo pre RTVS z východnej Ukrajiny z najnebezpečnejších zón, s nepriestrelnou vestou a prilbou. Priniesla desiatky reportáží a živých vstupov, výpovede bežných ľudí, vojakov, politikov, aj fundované analýzy diania. Jej reportáže dosahovali úroveň svetových médií," píšu organizátori v tlačovej správe.

Okrem nej sa do nominácie dostali aj spisovateľ a muzikant Branislav Jobus za knihu Ja nič, ja muzikant. Je autorom detských kníh, ktoré sa stali úspešnými bestsellermi. Vychádza z jednoduchej premisy: deti sa chcú pri čítaní smiať a zabávať.

Odporúčame aj: Zoznam mominovaných 18. ročníka Krištáľového krídla

Medzi nominovanými je aj architektka Henrieta Moravčíková. „Za rozsiahlu monografiu popredného predstaviteľa medzivojnovej architektúry na Slovensku Friedricha Weinwurma. Interpretuje dielo architekta a osvetľuje dosiaľ neznáme skutočnosti súvisiace s jeho prácou."
*autorka článku je členkou poroty