Print this page

Vyhadzovanie Sajfu z rádia má rozuzlenie. Šlo o kampaň Reprofoto

Najprv to bola reality šou s „pirátskym vysielaním," porada s vedením a teraz ohlásenie špeciálnej zmeny vo vysielaní.

Pred dvoma týždňami sa dlhoročný moderátor Fun rádia Matej Sajfa Cifra „rozhodol" plniť ľuďom želania a vysielal niekoľko hodín to, čo si ľudia, ktorí ho naživo sledovali na Facebooku, želali.

Tzv. pirátske vysielanie malo dozvuky nielen na porade s vedením, kde dostal moderátor dočasný dištanc a hrozbu vyhodenia z rádia, ale hlavne na Facebooku, kde Sajfa všetko vrátane porady podrobne prenášal ako relity šou. Interaktivita bola silná nielen na Facebooku ale aj v mnohých médiách, ktoré o Sajfovom vyhodení informovali či špekulovali.

Pirátske vysielanie Sajfu bolo tízingovou kampaňou na mimoriadnu zmenu vysielania – akciu rádia pre poslucháčov, keď bude v stredu 30. septembra hrať celý deň na želanie.

„Rozhodnutie urobiť tento neštandardný krok a spustiť špeciálny playlist podľa želaní poslucháčov, nám uľahčila aj ich interaktivita počas Sajfovho „pirátskeho vysielania". Potvrdila naše zistenie, že ľudia chcú byť do diania vo Fun rádiu viac zapojení, povedal generálny riaditeľ Fun rádia, Patrik Ziman.

„Chceme aby ľudia boli bližšie k moderátorom, aktualitám, hitom a samozrejme mali priestor dať nám aj ich spätnú väzbu. Z nej aj vzišiel tento špeciálny deň na želanie. Zakladáme si na názore poslucháčov a plníme ich priania", dodal Ziman.