Print this page

Rádio Rebeca ponúka pri rozhovoroch okrem zvuku aj živý obraz Foto: Rádio Rebeca

Rádio spustilo svoj nový projekt, vďaka ktorému chce poslucháčom v rámci výnimočných vysielaní sprostredkovať nielen zvuk, ale aj živý obraz.

 


„Vieme, že prenos videa z rozhlasových štúdií nie je žiadnou novinkou. Často sa na to využívali webkamery. Podarilo sa nám však zrealizovať video prenos natoľko kvalitný, že naši poslucháči teraz majú možnosť zaujímavých hostí v našom rádiu nielen počuť, ale aj naživo vidieť a komunikovať s nimi," predstavuje projekt Miloš Hrabovský, šéfredaktor Rádia Rebeca.

 

Prvým hosťom, ktorého mohli poslucháči Rádia Rebeca počuť a zároveň naživo vidieť, bol Igor Timko - spevák a líder obľúbenej slovenskej skupiny No Name. Kapela v tomto období absolvuje S tebou tour u našich západných susedov. Rozhovor bol súčasťou popoludňajšieho bloku s moderátorkou Evou Lacovou.

„Kráčame s dobou a snažíme sa osloviť našich poslucháčov aj mimo dosahu FM signálu prostredníctvom internetu. Svojím najnovším projektom im chceme čo najviac priblížiť atmosféru v našom rozhlasovom štúdiu v prítomnosti zaujímavých hostí. Prvé vysielanie malo väčší úspech, ako sme prvotne očakávali. Dokázalo nám to, že aj malé lokálne rádio dokáže zaujať široké spektrum ľudí, ak to urobí originálnym spôsobom," dodal Miloš Hrabovský.

Pôvodné Rádio Rebeca získalo svoju prvú licenciu v roku 1993. V súčasnosti vysiela ako lokálna rozhlasová stanica od 7. októbra 2013 na frekvenciách 99,6 MHz z Martina a od 26. mája 2015 v Žiline na 88,6 MHz.