Print this page

Zomrel jeden zo zakladateľov Fun rádia Foto: Fun rádio

Tento rok by oslávil okrúhle 60. narodeniny.

 

 

Zomrel jeden zo zakladateľov Fun rádia Milan Králik, informáciu prinieslo samotné rádio.

„Milan bol jedným z ľudí, ktorí sa zaslúžili nielen o to, že Fun rádio vzniklo, ale najmä, že začalo vysielať tak zázračne skoro po revolúcii a to aj napriek vtedy neexistujúcim zákonom. Viac ako 15 rokov bol určite tou pravou dušou Fun rádia," píše rádio o Králikovi, ktorý mal podiel na založení rádia, ktoré začalo vysielať v roku 1990. V tom čase žil striedavo na Slovensku a vo Franúzsku.

"Napriek dlhodobým zdravotným problémom odmietal ubrať zo svojho rýchleho životného štýlu, pohostinnosti a úprimného záujmu o kamarátov a kolegov," píše rádio.

Milan Králik pôsobil vo Fun rádiu na rôznych pozíciách - ako programový riaditeľ, generálny riaditeľ, predseda predstavenstva - do roku 2007. Neskôr pôsobil aj v Rádiu Hey a Rádiu Aligátor.

Fun rádio sa ako prvé slovenské súkromné rádio narodilo na frekvencii 94,3 FM 10. júna 1990. Spočiatku vysielanie zo štúdia v Bratislave pokrývalo 4 hodiny, po zvyšok dňa sa preberal signál z vysielania francúzskeho Fun rádia. Postupne sa vysielanie z Bratislavy rozširovalo - zo 4 hodín na 12 až konečných 24 hodín denne.

 

Vo Fun rádiu pôsobil až do roku 2007 na rôznych postoch ako programový riaditeľ, generálny riaditeľ, predseda predstavenstva.