INTV zhasla. Vznikne rádio Infovojna?

INTV zhasla. Vznikne rádio Infovojna? Reprofoto INTV

Občianske združenie zakladateľa Slobodného vysielača nelení. Keď mu nevyšla televízia, skúša to s novým rádiom.

 


Ani rok nevydržala televízia INTV, ktorá začala s veľkými plánmi, a ešte väčšími prešľapmi, konšpiráciami a proruskými správami.

 

Od mája nevysiela, keďže televízia nedodávala program, operátori ju z ponuky postupne vyradili. Podľa zákona, ak televízia nevysiela dlhšie ako 30 dní, porušuje zákon a rada by jej mala odňať licenciu. Rada sa situáciou v INTV bude zaoberať na jednom z najbližších zasadnutí.

Spravodajstvo pre televíziu dodávalo občianske združenie Info vojna Norberta Lichtnera, zakladateľa Slobodného vysielača. Keď televízia prestala vysielať, Lichtner oznámil, že ukončil spoluprácu s televíziou. Hoci Lichtner pri spustení televízie tvrdil, že s vedením televízie nemá nič spoločné, len televízii dodáva spravodajstvo, podľa obchodného registra je Info vojna jedným zo spoločníkov televízie, bola pätinovým vlastníkom televízie.

Odporúčame aj: Bublina okolo INTV spľasla

Z telky do rádia

Občianske združenie vysiela v súčasnosti na webe a chystá sa založiť rádio. O.z. Info vojna podalo na Radu pre vysielanie a retransmisiu žiadosť o udelenie celoplošnej licencie na digitálne rozhlasové vysielanie. Rada by o žiadosti mala rozhodnúť na svojom najbližšom zasadnutí.

Internetové rádio Slobodný vysielač aj za Lichtnera dávalo priestor na šírenie rôznych konšpiračných teórií ale aj extrémistických názorov, podobne to bolo aj v INTV. Internetové rádio nemalo problém podporovať stránky ako "Vladimír Putin náš prezident" a častými hosťami boli napríklad Helena Mezenská, Marián Kotleba či Rudolf Vasky, ale aj Slovenské hnutie obrody. Úplne vážne sa tam hovorilo napríklad o hrozbách chemtrails.