Hríb: Odmietli nám odvysielať hlas Fica

Hríb: Odmietli nám odvysielať hlas Fica Foto: .týždeň

Časopis .týždeň má novú kampaň. Jej súčasťou je aj rozhlasový spot.

 


Ten chceli vysielať vo viacerých rádiách. No niektoré ho odmietli. „Neuveriteľné – toto sa nám niektoré rádiá obávajú odvysielať. Vraj nemožno použiť hlas Fica, hoci ten tvrdí, že nič také nepovedal," sťažuje sa týždeň na svojej stránke, kde zverejnil aj spot.

 

Spot začína známou nahrávkou, kde hlas podobný Ficovi hovorí: „Ja môžem povedať, že som zabezpečil, a to tu môžem povedať, dúfam, že to nikto nepočúva, na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich vlastnou hlavou."

V druhej časti spotu Hríb hovorí: "Ja nemám hlas podobný Hríbovi, ja som Štefan Hríb. Aj my používame vlastnú hlavu, ale my proti korupcii bojujeme. Predplaťte si .týždeň..."

"Tomu naozaj prestávam rozumieť. Predseda vlády síce verejne poprie, že je to jeho hlas, ale niektoré rozhlasové stanice aj tak preventívne púšťajú do gatí?
Čoho sa tak boja? Anonymného hlasu, ktorý zháňa peniaze vlastnou hlavou? To si fakt myslia, že by ich Robert Fico išiel zažalovať za to, že v reklame odvysielali ním hovorené vety? On nie je taký hlúpy, aby sa takto detinsky priznal," kritizuje prístup niektorých rádií v komentári redaktor .týždňa Eugen Korda.

Ktoré rádiá odmietli odvysielať spot .týždňa Hríb nechcel povedať, ani Korda nepíše.