O voľné rozhlasové frekvencie má záujem sedem uchádzačov

O voľné rozhlasové frekvencie má záujem sedem uchádzačov Ilustr.foto: Rocková repuzblika

Do jarného výberového konania, v ktorom je zaradených šesť voľných rozhlasových frekvencií, sa prihlásili siedmi žiadatelia – súčasní vysielatelia. O licenciu na novú rozhlasovú stanicu sa v aktuálnom výberovom konaní neuchádza nikto.

Po dve frekvencie žiadajú spoločnosti INTERSONIC RADIO VIVA s.r.o., vysielateľ programovej služby VIVA METROPOL a C.S.M. group s. r. o., držiteľ licencie na programovú službu Rocková republika, ktorý v apríli Rade oznámil zmenu názvu aj programovej štruktúry rádia.

Ostatné spoločnosti žiadajú po jednej frekvencii a svoje pokrytie by tak mohli zväčšiť Rádio Košice (Marek Petráš), Radio One Retro (Rádio ROCK, s.r.o.), Rádio One (RADIO ONE, s.r.o.), Rádio Best FM (Radio Best FM Media, spol. s r.o.) a Rádio Patria (Rozhlas a televízia Slovenska). Najväčší záujem je o frekvenciu 102,4 MHz Senec, o ktorú sa uchádzajú štyria žiadatelia.

Frekvencia je uvoľnená po spoločnosti AT MEDIA Slovakia, s.r.o., ktorá nezačala vysielať v zákonnej lehote, čím jej licencia zanikla zo zákona. O opätovne zaradenú frekvenciu 88,2 MHz Žilina, ktorá nebola pridelená vo vlaňajšom jesennom výberovom konaní, keďže jediný uchádzač o jej pridelenie, vysielateľ RADIO ONE, s.r.o. Rade nedodal všetky požadované dokumenty, má tento vysielateľ záujem opakovane. Ostatné frekvencie sú individuálne skoordinované pre toto výberové konanie a záujem o ne prejavili len vysielatelia, ktorí ich koordinovali.

Verejné vypočutie žiadateľov, ktoré predchádza rozhodnutiu o pridelení frekvencií, sa bude konať v stredu, 24. mája 2017 od 10:00 hod v sídle Rady pre vysielanie a retransmisiu