Prichádza nové Rádio Rock. Štartuje o pár dní

Prichádza nové Rádio Rock. Štartuje o pár dní

"Slovensko má opäť rockové rádio! …naplno štartujeme už 3. októbra a hrať budeme najväčšie rockové hity na plné gule!" takto ohlásilo štart nové Rádio Rock na facebookovej stránke, ktorá patrila v minulosti rádiu Antena Rock, ktoré takmer presne pred rokom prestalo vysielať.

Rádio Rock spúšťa spoločnosť D.EXPRES, ktorá stojí aj za rádiom Expres, a ktorá získala licenciu na vysielanie na prvých vybraných frekvenciách.

Nové rádio bude v FM pásme vysielať v Bratislave a Trenčíne na frekvencii 100,3 MHz. "Prostredníctvom digitálneho vysielania DAB+ pokryjeme 50 % Slovenska a samozrejmosťou je online stream na radiorock.sk," avizuje nový vysielateľ.

Rádio nadväzuje na tradíciu po zrušenom rádiu Anténa Rock. Od bývalého vlastníka kúpil nový majiteľ značku, dizajn a doménu pôvodného rádia.

Odporúčame aj: Programová šéfka Rádia Anténa Rock vysvetlila, prečo rádio končí

Rádio Rock avizuje, že prinesie najväčšie rockové hity od 80. rokov po súčasnosť.
Tri dni pred oficiálnym štartom vysielania sa na frekvenciách rádia spustí odpočítavanie - tzv. 1000 rockových hitov do štartu Rádia ROCK.
Ranná show s Tomášom Kadlecom „Tomaggiom“ a Ľubou Tomášikovou odštartuje program rádia počas pracovných dní v čase od 6:00 do 10:00. Herec a rocker Robo Roth bude nielen hlasom rádia, ale predstaví sa aj v úlohe moderátora od pondelka do piatka vždy od 13:00 do 14:00.

Popoludňajšie vysielanie od 14:00 do 17:00 bude patriť Matejovi Mervartovi známemu pod prezývkou Sifon.

Vo večerných časoch dostanú v Rádiu ROCK priestor relácie venované špecifickým žánrom a rôznym obdobiam domácej aj svetovej rockovej hudby.

V programe počas pracovných dní nebudú chýbať najnovšie správy, počasie a dopravný servis. V rannej show v polhodinových intervaloch a počas dňa každú hodinu.

Foto: Rádio Rock

Rádio  Anténa Rock vzniklo v roku 2014 pôvodne z rádia Anténa (predtým Hey), keď sa preformátovalo z rádia, ktoré hralo hlavne slovenské a svetové hity, na rádio, ktoré hralo iba rock. Rádio Antena Rock prestalo vysielať minulý rok 30. septembra, nedokázalo si na seba zarobiť. Po vypnutí vrátilo frekvencie, o ktoré sa tento rok znovu licitovalo, a úspešný bol nový vysielateľ.

Podrobnosti: Frekvencie po zrušenom Rádiu Anténa Rock chcú získať Rádio Mária, Dobré rádio či nové Rádio Rock

Nové Rádio Rock je súčasťou mediálneho domu Bauer Media Audio Slovakia, do ktorého patrí okrem Rádia Expres aj Melody a Europa 2.

„Tešíme sa na to, bude to úspešné naplnenie našej snahy o návrat rockového rádia do éteru. Ďakujem všetkým, ktorí nás podporili. Slovensko si zaslúži rockové rádio a verím, že nové Rádio ROCK splní očakávania svojich poslucháčov. Tvorí ho skúsený tím, ktorý sa môže oprieť o silné zázemie spoločnosti Bauer Media Audio Slovakia. Rádio ROCK perfektne zapadne do portfólia našich staníc a zároveň bude významným obohatením slovenského éteru,“ dodáva programový riaditeľ spoločnosti Rasťo Bečaver.