Fun rádio pobúrila nová znelka Rádia Slovensko

Fun rádio pobúrila nová znelka Rádia Slovensko Foto: RTVS

Rádio Slovensko má od pondelka novú znelku so sloganom: "Všetko, čo je dobré vedieť." Vo Fun rádiu ostali prekvapení podobnosťou, ich claim, ktorý majú od apríla, znie totiž podobne: „Všetko čo potrebujete vedieť."

 

 

"Všimli sme si, že novy slogan, ktorý verejnoprávne médium začalo používať začiatkom tohto týždňa a podľa dostupných informácii vznikol „in house" v RTVS, je napadne blízky claimu Fun rádia „Správy Fun rádia – Všetko, čo potrebujete vedieť", ktorý Fun rádio používa už od apríla minulého roka. Napriek tomu, že sa na to nevzťahuje autorsky zákon, myslíme si, že na tak malom trhu by k podobným situáciám nemalo dochádzať," povedala pre Omédiách.com Petra Lehká z Fun Rádia.

Autorom zvukovej grafiky je hudobník a skladateľ Roman Ferianc, slogan vznikol v interných kapacitách marketingu RTVS a jeho autorom je copywriter Robert Bunča.

Odporúčame aj: Rádio Slovensko má novú zvukovú grafiku

Slogan RTVS je "Všetko, čo je dobré vedieť."

„Náš slogan je natoľko výrazný vo vysielaní Fun rádia (pred každým spravodajským blokom – t.j. 17x za deň), že je len ťažko možné ho prepočuť. Je to prinajmenšom zvláštne. Ale na druhej strane nám môže lichotiť, že sa silný verejnoprávny hráč nechal v súvislosti s pozicioningom spravodajstva inšpirovať práve Fun rádiom – to len podčiarkuje a odzrkadľuje dôležitosť, akú Fun rádio dáva spravodajstvu v svojej programovej štruktúre," dodala Lehká.

RTVS vyrobila novú grafiku in house, odmieta akúkoľvek inšpiráciu z Fun rádia a hovorca prisľúbil pre Omédiách.com reakciu.

Slogan Rádia Slovensko: https://www.youtube.com/watch?v=sj6pQ6rWlS4

Slogan Fun rádia: