Print this page

Smer má novú kampaň, aj kvôli niektorým médiám Foto: ÚV SR

Strana Smer prišla v týchto dňoch z rozsiahlou kampaňou. Vizuál je podobný, ako mala strana pred voľbami, len hesla sa zmenili. Kampaň má niekoľko zaujímavostí.

 


Napríklad načasovanie: prichádza v čase, keď nie sú v dohľade žiadne voľby, ale keď strana čelí vlečúcej sa kauze Baštrnák. V čase, keď jej koaličnému partnerovi - strane SNS - rastú preferencie a jej predsedovi Andrejovi Dankovi chuť na premiérske kreslo.
Je preto pochopiteľné, že na bilbordoch je len Fico – po jeho vážnej chorobe tým strana dáva najavo, že s ním do budúcna ako s lídrom ráta.

 

Naviac formuje na nová ľavicová strana Progresívne Slovensko okolo podnikateľa Ivana Štefunka.

Prečo strana Smer nasadila kampaň? „Cieľom je prezentácia jasnej sociálnej politiky strany SMER - SD a zadefinovanie jej pozície v koalícii," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa strany Ľubica Končalová.

Strana podľa jej slov chce „tento komunikačný prostriedok využiť na tlmočenie pozitívnych výsledkov strany SMER - SD, keďže hlavné médiá skôr preferujú negatívne, často umelo živené negatívne témy v súvislosti s touto stranou," dodala Končalová.

Kampaň má tri formy - billboardovú, printovú a internetovú. Nesprevádza ju žiaden rozhlasový ani televízny spot. Ústredným heslom kampane je „Držíme slovo."

Podporná kampaň bude nasadená len počas mesiaca november. „Pred Vianocami už nechceme ľudí vyrušovať," dodala hovorkyňa.

Strana už neodpovedala na otázky, koľko ju kampaň stojí a aká agentúra ju pripravovala.

Kampaň prichádza v čase, keď sa na Úrad vlády vrátil Erik Tomáš a vytvára si nový komunikačný tím, v ktorom je Michal Hlaváč zo spoločnosti Vrtieť psom, bývalý novinár Marián Bednár a pribudnúť majú ďalší ľudia.

„Pripravovaný tím nemá nič spoločné s kampaňou Smeru-SD. Bude pracovať len pre predsedu vlády a vládu ako celok," upozornil Tomáš v rozhovore pre Hospodárske noviny.