Print this page

Kaufland dnes odvážne: Ponúka dúhové pstruhy nielen pre tradičnú rodinu Foto: Kaufland

Na facebokovej stránke Kauflandu sa dnes objavila reklamná fotka obchodného reťazca s pstruhmi, na ktorej je nápis Pstruh dúhový (nielen) do tradičnej rodiny!

 

Nestáva sa často, že sa značky na Slovensku vyjadrujú k ľudským právam a témam, ktoré vyvolávajú kontroverzné reakcie. Kaufland to dnes urobil, napriek tomu, že niektorých zákazníkov to nahnevalo, viac je však takých, ktorí obchodný reťazec za toto gesto chvália. S kampaňou prišiel Kaufland pár dní po Dúhovom PRIDE a po pochode Hrdí na rodinu, ktoré boli cez víkend v Bratislave.

Foto: Kaufland

„Ojojojoj... kde ma pravý Slovák nakupovať? Lidl ma černocha, Billa nemá Zem a Vek, Kaufland je gay a Tesco založil žid...,“ píše Marek. "Ludia, pred nedavnom slovanou zradila billa a teraz uz aj kaufland??????? Kde zostal zdravi rozum???" píše pobúrene Juraj. „Nerozumiem.....myslela som, že ide o obchod a nie reklamnú agentúru... čo má chudák ryba spoločné s rodinou alebo nerodinou,“ napísala pobúrená zákazníčka. „Ahoj Maria, naše pstruhy sú tu pre všetkých. ;-) Samozrejme, ide o obchodný reťazec, ale prostredníctvom Facebooku radi prezentujeme aj našu ponuku (viď nižšie) - oriešky, čerešňe, ryby," reagoval Kaufland na facebooku.

Odporúčame aj: Černoch v letáku Lidla vyvolal veľké pobúrenie, spoločnosť sa nenechala odradiť

Ďalší Kaufland chválili. „Aj takéto drobnosti nám dávajú nadej na lepší svet pre všetkých... ďakujeme,“ napísal Daniel. Hoci sa Kaufland nenápadnou fotkou a sloganom prihlásil k právam LGBT, nemá problém predávať konšpiračný časopis Zem a Vek, ktorý okrem šírenia konšpirácií, dezinformácií a xenofóbie kritizuje požiadavky LGBTI komunity.

Viac: Billa dala stopku časopisu Zem a Vek, Kaufland a Tesco ho budú ďalej predávať

„Spoločnosť Kaufland nepodporuje cenzúru tlače a ani obmedzenia slobody prejavu, preto momentálne nemá v pláne stiahnúť uvedené periodikum z predaja,“ reagovala pred časom hovorkyňa Kauflandu na otázku, či sa chystajú stiahnuť z predaja tento časopis.