Print this page

Kvety nestačia, hovorí Kristína Tormová v kampani Slovenskej sporiteľne o rovnosti príležitostí (VIDEO) Foto: Slovenská sporiteľňa

Slovenska sporiteľňa pri príležitosti Medzinárodného dňa žien spustila online kampaň, v ktorej vyzýva k rovnosti v príležitostiach pre všetkých bez ohľadu na pohlavie. 

Tvárou kampane je nielen herečka Kristína Tormová ale aj zamestnankyne banky. Práve prostredníctvom ich úspešných príbehov chce banka búrať stereotypy o tzv. mužskej a ženskej práci.

"Banka sa dlhodobo venuje témam rovnosti, diverzity a inklúzie, vďaka čomu patrí dlhodobo medzi najlepších a najvyhľadávanejších zamestnávateľov na Slovensku," píše banka v tlačovej správe.

V kampani na Facebooku a Instagrame Kristína Tormová hovorí „kvety mi nestačia, ak majú zakrývať nerovnosti“. Súčasne je tento odkaz doplnený o výzvu prísť pracovať a rásť s férovým platom do Slovenskej sporiteľne.

Na sociálnej sieti LinkedIn banka promuje úspešné zamestnankyne tak, že postupne zverejňuje ich úspešné príbehy. Sú to ženy, ktoré sa v sporiteľni naplno venujú práci akou je ITčko, vývoj aplikácií, UX dizajn, riadenie veľkých a strategických tímov a v mnohých ďalších oblastiach.

„Som hrdá na to, že v Slovenskej sporiteľni neoslavujeme MDŽ iba jeden deň v roku, ale ženám dokazujeme našu úctu každý deň prostredníctvom rovnosti príležitostí, rovnosti platov na rovnocenných pozíciách a naším celkovým prístupom. Pracovať v prospech klientov a chuť rozvíjať sa v pracovnom kontexte sú pre nás dôležitejšie ako pohlavie, vek alebo pôvod. Ako zodpovedný líder a 8-násobný najzamestnávateľ chceme v tomto inšpirovať aj ďalšie firmy,“  vysvetľuje Zuzana Poláková, riaditeľka zamestnaneckej skúsenosti Slovenskej sporiteľne. „Súčasne si uvedomujeme, že základom pre stabilnú spoluprácu založenú na dôvere je aj pochopenie pre rôzne potreby zamestnancov a zamestnankýň, ktoré zväčša zasiahnu aj pracovnú oblasť. V banke ponúkame nielen možnosti plných, ale aj čiastočných úväzkov či špeciálne úväzky prispôsobené mamičkám, ale aj oteckom na materskej a rodičovskej dovolenke, a množstvo ďalších benefitov. Našu úlohu vidíme vo vytváraní takého prostredia, v ktorom sa môže každý rozvíjať a pracovať bez ohľadu, akú životnú situáciu práve rieši," dodala Poláková.