Print this page

UNIQA spustila neobvyklú kampaň, v ktorej upozorňuje na psychické zdravie (VIDEO) Vizuál novej kampane UNIQA

Spoločnosť UNIQA v týchto dňoch spustila reklamnú kampaň s názvom „Duševnú nepohodu často nevidieť. Spojili sme sa, aby sme vám ešte lepšie pomáhali s tým, čo vás ťaží.“

Cieľom kampane je poukázať na problematiku duševného zdravia a pomôcť ľuďom odstrániť stigmu duševných ochorení nielen u ľudí, ktorí ich majú, ale aj u ich rodinných príslušníkov, priateľov a známych. Podľa štatistík sa totiž najmä počas pandémie zhoršilo duševné zdravie až u dvoch tretín ľudí. Ale iba tretina z tých, ktorí potrebujú psychickú pomoc, ju aj skutočne vyhľadajú, upozorňuje poisťovňa.

Hlavným prvkom kampane je televízny spot, ktorý je spoločný pre slovenský aj český trh, rozdiel je len v športových ambasádoroch, ktorí tému duševného zdravia komunikujú. Na Slovensku je to lyžiarka a ambasádorka UNIQA Petra Vlhová, ktorá je nesporne pre všetkých symbolom psychickej sily. V Čechách je to veslár Ondřej Synek, ktorý sa kvôli syndrómu poklesu výkonnosti vzdal svojho miesta na olympiáde a prenechal ho inému veslárovi, a vodný slalomár Jirka Prskavec, aktuálne zlatý medailista z Tokia.
„Angažovanie sa známych športovcov vnímame ako dôležitú súčasť odtabuizovania problémov mentálneho zdravia a prevencie, ktorá je najmä v tomto zložitom čase pandémie mimoriadne potrebná,“ vysvetľuje riaditeľka Brand&Marketing UNIQA Silvia Vlasková.

„Hlavné vizuály kampane upozorňujú na kontrast medzi vonkajším vnímaním a vnútorným prežívaním ľudí, ktorí bojujú s nejakou formu mentálneho diskomfortu či duševnej nepohody. Často sú to usmiatí ľudia z vášho okolia a vy netušíte, čo sa odohráva v ich vnútri. Túto citlivú tému je dôležité nebagatelizovať, ale ani neukazovať pochmúrne obrázky, pri ktorých ľudia odvracajú zrak. Pri tvorbe spotu sme si uvedomovali, že je to veľmi tenký ľad, pretože potrebujeme pritiahnuť pozornosť ľudí, ale neodstrašiť ich. Verím, že sa nám to podarilo,“ hovorí S. Vlasková.

Reklamná kampaň odštartovala v týchto dňoch a potrvá do konca septembra v televízii, online priestore a aj vo forme citylightov.

Kreatívny koncept celej kampane vytvorila agentúra Triad Advertising Bratislava a produkčne ju zastrešoval Hitchhikers films. Televízny spot režírovala americká režisérka Jay Wlaker.