Print this page

Krajina záchrancov bola ocenená ako najlepšia kampaň v strednej Európe

Kampaň od agentúry SEESAME Communication Experts o tom, ako je dôležité vedieť poskytnúť prvú pomoc, získala v utorok prestížne ocenenie SABRE Awards EMEA 2014 za najlepšiu komunikačnú kampaň v regióne strednej Európy.


Cenu získala agentúra za projekt Krajina záchrancov pre klienta Pfizer.
Až 78 percent ľudí si myslí, že vie poskytnúť prvú pomoc, no v skutočnosti je takých ľudí na Slovensku  len 5 percent. Čo je alarmujúce číslo. Práve neschopnosť poskytnúť prvú pomoc blízkym často končí tragicky. Spoločnosť Pfizer preto minulý rok odštartovala najrozsiahlejšiu vzdelávaciu kampaň v oblasti prvej pomoci na Slovensku. Prostredníctvom webu prvapomoc.sk, e-learningu, mobilnej aplikácie, siete trénerov, tradičných a sociálnych médií sa podarilo osloviť už tisíce ľudí, ktorí si osvojili základy prvej pomoci online aj v praxi.


„Myšlienka Krajiny záchrancov sa zrodila z našich osobných skúseností. Ďakujeme Pfizeru, že sa pre ňu nadchol rovnako ako my, a tiež odbornému garantovi, dlhoročnému záchranárovi Viliamovi Dobiášovi, ktorý do projektu investoval čas a charizmu," hovorí Michaela Benedigová, Managing Director agentúry Seesame.

Porota SABRE vyhodnotila Krajinu záchrancov ako najlepší komunikačný projekt v geografickej kategórii Central Eastern Europe, ktorá zahŕňa Českú republiku, Slovensko, Maďarsko a Slovinsko.
„Veľa ľudí si myslí, že farmaceutickým firmám ide hlavne o predaje a zisky. Krajina záchrancov nám pomáha prekonávať túto stigmu, pretože učí zachrániť život bez drahého vybavenia – iba vlastnými silami," hovorí Branislav Budke, Country Manager spoločnosti Pfizer, ktorá chce kampaň replikovať aj v ďalších krajinách.

Kampaň bola ocenená aj na Via Bona Slovakia aj v národnej PR súťaži PROKOP.