Print this page

Na mnohých bilbordoch pribudla nelichotivá nálepka Foto: Mesto bez reklamy

V posledných dňoch pribudla na mnohých bilbordoch výrazná nálepka s červeným nápisom „nelegálne reklamné zariadenie."

 


V hlavnom meste sú stovky bilbordov, ktoré sú nelegálne – buď im vypršala zmluva s mestom, alebo ju ani nemali. Podobný problém majú viaceré mestá na Slovensku. Magistrát hlavného mesta Bratislavy cez víkend realizoval výlep upozornení - Zákaz lepenia plagátov a súčasne upozornenie na „nelegálne reklamné zariadenie."

 

Nelichotivé nálepky sa objavili hlavne na bilbordoch v stredových pásoch ciest aj s termínom na odstránenie do 15. augusta. „Ide o reklamne zariadenia, ktoré sú na mestských pozemkoch a nemajú s mestom nájomné zmluvy," povedal pre Omédiách.com Stano Ščepán, hovorca Bratislavy. Mesto tak podľa jeho slov zintenzivňuje boj proti nelegálnej reklame, proti tzv. vizuálnemu smogu.

Bilbordy nafotila občianska iniciatíva Mesto bez reklamy.


Zatiaľ pristúpili k nálepkám, ak nebudú v termíne odstránené, tak ich odstráni mesto.

Snaha o reguláciu reklamných zariadení v Bratislave sa podľa jeho slov začala už v roku 2011. „Niektoré agentúry na základe rokovaní svoje nosiče reklamy odstránili, niektoré požiadavky mesta dodnes ignorujú."

Na otázku prečo mesto zvolilo za riešenie nálepky, hovorca reagoval takto: „Mesto bude a môže postupovať len v zmysle legislatívnych možností. Musí najskôr vyzvať spoločností na odstránenie nelegálnej reklamy a až v prípade, že reklamné pútače nebudú do 15. augusta odstránené začne ich odstraňovať vlastnými silami na náklady ich majiteľov," dodal Ščepán.

Foto: Mesto bez reklamy