Print this page

Mesto v bilbordovom súboji cúvlo Foto: Mesto bez reklamy

Len po pár hodinách od kedy mesto vylepilo na údajné nelegálne bilbordy nelichotivé nálepky, z bilbordov mizli. Dávali ich dole majitelia a po dvoch dňoch mesto priznalo, že urobilo chybu.

 


Nálepky sa objavili v Bratislave hlavne na billboardoch, ktoré patria spoločnosti Akzent BigBoard. Firma tvrdí, že žiadne čierne reklamy nikdy nemala. „Ten, kto nalepil upozornenia na naše reklamné plochy sa dopustil protiprávneho zásahu do majetku našej spoločnosti a preto zvážime, či požiadame orgány činné v trestnom konaní o prešetrenie tohto protiprávneho konania," napísala spoločnosť v stanovisku pre Markízu.

 

Odporúčame aj: Na mnohých bilbordoch pribudla nelichotivá nálepka


Magistrát podľa TASR priznal, že niektoré z nosičov vonkajšej reklamy boli označené nálepkou chybne, pričom išlo o tie reklamné zariadenia vo vlastníctve spoločnosti, pri ktorých bolo možné vlastníka riadne identifikovať. "Mesto a spoločnosť sa však zhodli na tom, že princíp, keď sa v stredovom zelenom páse nemajú nachádzať reklamné zariadenia, je správny, a preto spoločnosť Akzent BigBoard, a.s., bude postupne nosiče zo stredových pásov odstraňovať," povedal podľa TASR hovorca mesta Stanislav Ščepán.

Denník Sme upozornil na nejasnosti ohľadom nájomných zmlúv. Mestské zastupiteľstvo síce odmietlo nájomné zmluvy predĺžiť, tým však nemuseli zaniknúť. „Ak nájomca užíva veci aj po skončení nájmu a prenajímateľ proti tomu nepodá návrh na vydanie veci na súde do 30 dní, obnovuje sa nájomná zmluva za tých istých podmienok, za akých bola dohodnutá pôvodne," povedal pre SME advokát Peter Bartolčič.

Rozhovor tv.sme.sk s bratislavským Batmanom, ktorý čistí mesto od nelegálnych reklamných zariadení: