Print this page

Pellegrinimu za spot, kde hrá traktoristu, hrozí pokuta

Predseda parlamentu Peter Pellegrini najprv úraduje na ministerstve a potom sníva o tom, ako jazdí po lúke na traktore aj s tabletom v košeli a keď zaspí, tak z traktora je tancujúci tranformer, ktorý všetko urobí.

 


Takto vyzerá spot, ktorý zverejnil predseda parlamentu Peter Pellegrini aj tanečná škola. Spot sa natáčal v čase, keď bol ešte ministrom školstva.
Spot propaguje The School dance, tanečnú súťaž pre materské, základné a stredné školy. Pellegrini ako digitálny líder opätovne prevzal nad celou súťažou záštitu.

 

Ústavný zákon o ochrane verejného záujmu zakazuje verejným činiteľom „používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu".

Predseda OKS Ondrej Dostál je presvedčený, že predseda parlamentu porušil zákon, ktorý mu zakazuje vystupovať v reklame. „Porušenia zákonom stanovených povinností a obmedzení sa podľa môjho názoru Peter Pellegrini mohol dopustiť tým, že použil svoju osobu, svoje meno a priezvisko a svoju podobizeň na reklamu na súťaž The School Dance," povedal pre Omédiách.com Dostál, ktorý dnes podal podnet na Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií na začatie konania vo veci ochrany verejného záujmu.

Od výboru požaduje, aby konštatoval porušenie zákona Pellegrinim a uložil mu pokutu v sume zodpovedajúcej dvanásťnásobku jeho mesačného platu.

Usporiadateľom súťaže je firma Agemsoft. Organizátormi súťaže sú nezisková organizácia Edulab a tanečná akadémia Petra Modrovského a Jána Ďurovčíka Dansovia.. „Agemsoft v minulosti dodával ministerstvu školstva kontroverzný a opakovane spochybňovaný digitálny vzdelávací program Planéta vedomostí, na ktorom sa podieľala aj nezisková organizácia Edulab," upozorňuje Dostal.

Pellegrini propagoval súťaž už aj v roku 2013.

Pokúšame sa získať stanovisko predsedu výboru a Pellegriniho.