Print this page

Fofola je späť. S grganím a chladničkou Reprofoto

Kampaň Kofoly s názvom Fofola prichádza so sériou nových spotov. Aj tie pripravila agentúra Zaraguza v spolupráci so spoločnosťou Alien studio.

 

 

Kampaň vychádza opäť v slovenskej aj českej mutácii, má dva spoty. S tulipánom a gragajúcim psíkom, ktorý v jednom spote dojedá priamo na stole a v druhom upratuje chladničku.

Kofola prišla s novým konceptom reklamy „Fofola“ v máji. Predlohou námetu bola internetová celebrita neforemný pes s menom Tuna, ktorý za niekoľko rokov získal na sociálnych sieťach po celom svete státisíce fanúšikov. Na základe jeho predlohy produkčná spoločnosť Alien studio pripravila 3D animáciu spotu. Prvá séria, s ktorou prišla Kofola na jar, patrila podľa reakcií aj množstvá zobrazení na youtube patrí medzi najúspešnejšie tohtoročné kampane Na Slovensku a v Česku.

„Úlohou agentúry bolo pripraviť nový koncept, ktorý mal nadväzovať na predošlý, ktorý sa volal nerieš,“ povedal Igor Majkút, kreatívny riaditeľ bratislavskej pobočky agentúry Zaraguza. Základom novej koncepcie bol práve pes Tuna, za ktorým sa kratívci vybrali až do Chicaga. „Pri prvých foteniach sa zistilo, že psík nehrá dostatočne na to, aby spĺňal to, čo bolo v konceptoch navrhnuté,“ povedal Majkút. Preto sa rozhodli vytvoriť spoty pomocou 3D animácie. Na tvorbe spotu sa podieľal 8 členný tím, ktorý mal zložitú prácu. Animátori vytvorili najprv proporčnú štruktúru zvieraťa, potom svaly a kožu. Len chlpy chystali týždeň.

Pozrite si video, kde tvorcovia popisujú vznik konceptu, cestu za psom aj vznik aj samotného spotu. A potom najnovšie spoty pre Kofolu.