Print this page

Bývalý dopingový hriešnik v reklame vtipkuje o svojom dopingu Reprofoto youtube Sportsbet.com.au

Austrálska internetová stávková kancelária využila v televíznej reklame dopingového hriešnika z olympijských hier v Soule Bena Johnsona a jeho neslávne preslávený príbeh.

 

 

Bývalý kanadský šprintér v roku 1988 získal olympijské zlato na stovke, no kvôli anabolickým steroidom o titul prišiel.

Spot propagujúci novú mobilnú aplikáciu firmy Sportsbet vysielala cez víkend austrálska televízia. Ben Johnson si v ňom robí srandu zo svojho dopingového prehrešku. Slogan znie: "Dodajte Androidu steroid".

Austrálsky minister zdravia a športu Greg Hunt reklamu označil za absolútne nevhodnú. Reklamu kritizujú aj ďalší politici.

Výhrady má aj austrálska antidopingová agentúra ASADA. "Tento inzerát zľahčuje užívanie nedovolených podporných prostriedkov a vysiela úplne scestné posolstvo, že užívanie dopingu v športe je normálne. Táto reklamná kampaň znevažuje výkony čistých športovcov a znevažuje tých, ktorí po celom svete pracujú na ochranu čistého športu," uviedla ASADA v oficiálnom stanovisku.

Kritizovaná stávková kancelária stiahnutie spotu neplánuje. "Máme veľa pozitívnych reakcií zo strany verejnosti. Vníma to tak, ako to je, teda ako vtip," napísala firma.