Slovenská sporiteľňa v kampani vyzýva k zodpovednému správaniu sa počas Vianoc

Slovenská sporiteľňa v kampani vyzýva k zodpovednému správaniu sa počas Vianoc Reprofoto Slovenská sporiteľňa

Už pravidelne viaceré organizácie upozorňujú pred Vianocami na nezodpovedné zadlžovanie niektorých ľudí, ktorí potom počas roka nedokážu dlhy splácať.


Slovenská sporiteľňa spustila kampaň, v ktorej upozorňuje práve na zodpovedné správanie sa po počas Vianoc.

„Vianočnou kampaňou nadväzujeme na hodnotovú komunikáciu našej značky a jej pozicioning. Ako inovatívny a zodpovedný líder chceme ľudí inšpirovať pomocou emócie k tomu, aby k Vianociam a aj k predvianočným nákupom pristupovali zodpovedne,“ povedal vedúci oddelenia marketingovej komunikácie Peter Holík.

 Vianočná kampaň banky s odkazom Dobrých a zodpovedných Vianoc bola vytvorená v spolupráci s agentúrou Zaraguza.

Súčasťou kampane s hlavným motívom „darujte dobro, dostanete šťastie“ je televízny spot o priateľstve medzi dievčatkom a vianočným stromčekom, ktorý dievčatko počas Vianoc prenesie k ostatným stromom v lese. Spot sprevádza cover verzia pesničky Sweet Child O‘ Mine od Guns N’ Roses.

Súčasťou kampane je aj web, na ktorom budú môcť ľudia súťažiť o živý stromček v kvetináči a adventný kalendár s 24 tipmi a trikmi pre zodpovedné trávenie Vianoc. Podporí tiež myšlienku dobrého a zodpovedného nakupovania darčekov vďaka Štedrej karte a mobilným platbám cez Google Pay.

 

Šetrne pristupovali tvorcovia aj pri natáčaní klipu. „Slovenská sporiteľňa pri natáčaní použila ekologický celulózový umelý sneh, catering bez plastov, tiež sa triedil odpad vzniknutý pri natáčaní,“ píše banka v tlačovej správe.

“Vianoce sú na jednej strane najkrajším obdobím roka, sviatky radosti a pokoja. Na druhej strane je to obdobie nezodpovedného konzumu. Kvôli pár dňom hojnosti dochádza k výraznému a nezodpovednému zadlžovaniu, obrovskému plytvaniu s potravinami a tvorbe odpadu. Tento paradox sa stal základným insightom, na ktorý chceme reagovať.” hovorí Juraj Pobjecký, hlavný stratég agentúry Zaraguza.

 

Vizitka kampane
Klient: Slovenská sporiteľňa, a.s.
Agentúra: Zaraguza
Creative director: Michal Pastier
Copywriters: Jaroslav Vígh, Michal Pastier, Zuzana Smetanková
Art Directors: Milan Malý, Andrej Nemček
Graphic designers: Gabriela Kožiaková, Richard Novák
Social Media: Martin Rajec, Dominika Turcerová
Account Manager: Katarína Kaššová, Eva Klimeková
Strategy: Juraj Pobjecký
Director: Juraj Janiš
Production: Hitchhikers