Print this page

Americký odevné reťazec American Apparel vyhlásil už druhý bankrot počas trinástich mesiacov. Firma zameraná na módu pre mladých ľudí, ktorá sa preslávila kontroverzné reklamou a sexuálnymi škandálmi svojho riaditeľa DoVa Charneya, mala problémy so stratami. Teraz hľadá kupca a vedie aktívne rokovania s kanadskou Gildan Activewear. Svoje obchodné domy zatiaľ nezavrela, vyplýva z dokumentov určených súdu.

Firma vyhlásila prvý bankrot v októbri 2015 a požiadala o súdnu ochranu pred veriteľmi. V tomto roku sa z bankrotu dostala s pomocou hedgeového fondu Monarch Alternative Capital. Predaj ale ďalej klesal, pretože firma ponechala drahú výrobu v Spojených štátoch. Minulý týždeň podnik oznámil, že sa stiahne z britského trhu.

Spoločnosť Gildan Activewear ponúkla 66 miliónov USD za značku a zásoby tovaru. Predajne spoločnosti ale prevziať nechce.

Dnešným oznámením sa American Apparel zaradil k ďalším americkým predajcom módy pre mladých, ktorí nedokázali pružne zareagovať na meniace sa nákupné zvyky a rastúcu konkurenciu.