Kto je kto v seriáli Oteckovia (FOTO)

Kto je kto v seriáli Oteckovia (FOTO) Foto: Markíza

Televízia Markíza prišla s novinkou. Od začiatku januára vysiela rodinný seriál Oteckovia zo života štyroch mladých mužov – otcov, z ktorých každý zápasí s úlohou rodiča po svojom. 

 

Odporúčame aj: Titulnú skladbu k seriálu Oteckovia naspieval Hex, tu je videoklip

Kto koho hrá v seriáli Otreckovia (postavy a herci):

Marek (Vladimír Kobielsky)

Vladimír Kobielsky Foto: TV Markíza

Marek je starousadlík mestskej štvrte a má patchworkovú rodinu: s exmanželkou Tamarou má pubertiačku Ninu a päťročnú princeznú Vikinku. S novou partnerkou Petrou zase čaká bábo – konečne syna Mareka! Marek miluje svoje deti a urobil by pre ne všetko na svete, čo hlavne Vikinka neskrývane využíva.

Ale aj Tamara s Petrou dokážu s Marekom poriadne cvičiť. Je totiž ľahko manipulovateľný. Každému chce vždy ulahodiť, pričom výsledok je, že neulahodí nikdy nikomu a ešte si aj vyrobí stresy. Je to sympatický smoliar s kopou nápadov, ktoré nikdy nedotiahne do konca. Preferuje chaos a komplikované riešenia, ale nikto sa naňho nedokáže dlho hnevať – teda okrem ex Tamary, ktorá mu nikdy nezabudne, že od nej odišiel s jej kaderníčkou.

Odporúčame aj: Do seriálu Oteckovia mieri ďalší známy herec

Vlado (Filip Tůma)

Filip Tůma Foto: TV Markíza

Vlado je Marekov švagor a typický slovenský mačo typ – syn prísneho otca a benevolentnej matky, ktorá mu až do svadby prala ponožky. Bývalý futbalista, amatérsky automechanik a teraz majiteľ pizzérie, ktorú si otvoril, lebo nechcel robiť vo fabrike na žiadneho šéfa a pretože pizzu vie podľa neho robiť aj ten, čo variť nevie.

Vladov otec Laco, bývalý armádny generál a prirodzená autorita, doňho vštepil základnú životnú zásadu: muž má zarobiť a chrániť rodinu, žena sa stará o všetko ostatné. V tomto duchu Vlado vedie svoju rodinu. On pracuje 16 hodín denne v pizzérii, zatiaľ čo jeho manželka Lucia sa stará o domácnosť a ich troch synov - oprsknutého teenagera Lukyho, premúdrelého Fifa a  hyperaktívneho škôlkara Kubka.

Tomáš (Marek Fašiang)

Marek Fašiang Foto: TV Markíza

Veterinár z Tatier, ktorý sa práve prisťahoval so svojou dcérou Julkou do prímestskej časti Bratislavy. Tomášovi pred rokom zomrela pri autonehode manželka, čo je pre neho stále živou traumou. Hory opustil kvôli tomu, aby sa odpútal od miesta, ktoré mu mŕtvu manželku stále živo pripomína a kvôli Julke, ktorá chcela bývať bližšie pri svojej jedinej babke Marike.

Tomáš sa rozhodol, že bude pre Julku nielen dobrým otcom, ale zároveň aj mamou. Načítal si niekoľko kníh o výchove, výžive a detských chorobách, takže má o všetkom lepší prehľad ako bežná mama.

Alex (Branislav Deák)

Branislav Deák Foto: TV Markíza

Elitný rozvodový právnik, no v súkromí žije nezodpovedný život starého mládenca. Narodil sa na dedine kdesi na slovenskom vidieku. Vyrastal v prajnom prostredí, u starostlivých, ale jednoduchých rodičov. Matka ho rozmaznávala, bol "benjamínko". Vždy mal ambície odísť z vidieka a urobiť kariéru.

Už na strednú chodil do mesta, neskôr na právo. Je ale naozaj schopný, právo vyštudoval ľahko, koncipientskú prax absolvoval v elitnej advokátskej kancelárii, kde ho okamžite chceli zamestnať. On si však založil súkromnú prax a po troch rokoch sa zaradil aj on k elite. Všetko okolo neho, i jeho výzor, vytvárajú auru ambiciózneho, úspešného, šarmantného, vtipného a teda extrémne aktraktívneho muža.

Lucia (Monika Hilmerová)

Monika Hilmerová Foto: TV Markíza

Vladova manželka, Marekova sestra. Žena v domácnosti, nedocenená a vyčerpaná matka troch synov, skvelá ale neuplatnená kuchárka/pekárka. Milujúca a obetavá matka, ktorú už ale unavuje žiť len pre druhých. Vlado si myslí, že ako otec je v rodine tou najvyššou autoritou, ale netuší, že rodinu drží pokope Lucia a jej svätá trpezlivosť a obetavosť.

Vlada nikdy ani nenapadlo, že by Monika chcela od života viac, než starať sa o domácnosť a o deti, preto celé roky nepočuje jej narážky na to, že by sa rada realizovala aj pracovne, alebo že sa cíti nedocenená, nenaplnené a vyčerpaná.

Tamara (Zuazana Mauréry)

Zuzana Mauréry Foto: TV Markíza

Marekova exmanželka, zorganizovaná majiteľka škôlky, ktorá vyvoláva prirodzený rešpekt a svoje city drží pod pokrievkou. Tamara má s Marekom dve krásne dcéry - pubertiačku Ninu a päťročnú princeznú Vikinku. Marekovi však nikdy nezabudne, že od nej odišiel s jej kaderníčkou Petrou.

Petra (Natália Puklušová)

Natália Puklušová ako Petra Foto: TV Markíza

Marekova súčasná partnerka, zábavná malomeštiacka pipina. Miestna vynikajúca kaderníčka, ktorá si ešte stále myslí, že so starším partnerom Marekom spravila terno. Čaká s ním dieťa, na ktoré sa Marek už veľmi teší, pretože sa konečne dočká vytúženého syna.

 

Simča (Zuzana Porubjaková)

Zuzana Porubjaková ako Simča Foto: TV Markíza

Pojašená čašníčka vo Vladovej pizzérii. Život je pre ňu nekonečná dráma a vzrúšo, treba si ho vychutnať naplno.

Ema (Jana Kovalčíková)

Jana Kovalčíková ako Ema Foto: TV Markíza

Petrina sestra. Šikovná, avšak utiahnutá, na prvý pohľad nie atraktívna koncipientka a zároveň sekretárka a dievča pre všetko v Alexovej advokátskej kancelárii, ktorá zvláda úplne všetko, len nie svoje city voči Alexovi. Sarkazmus má v programe len ako obranu voči zraniteľnosti.

 

Jaro (Marián Mitaš)

Marián Mitaš ako Jaro Foto: TV Markíza

Lindin dlhoročný snúbenec, majiteľ sťahovacej firmy. Jaro sa tvári ako milujúci a ochranársky partner. V skutočnosti sa mu Linda neustále prispôsobuje. Správa sa k nej skryto zhadzovačsky. Tvrdí, že má Lindu rád, hoci trochu pribrala. Nevadí mu, že má Linda infantilné nápady. Rád jej opakuje, že bez neho by bola stratená.

Linda (Mária Havranová)

Mária Havranová Foto: TV Markíza

Jarova snúbenica. Pekná, mladá, empatická učiteľka zo škôlky. Decká ju milujú. Vymýšľa pre ne tie najlepšie hry a naozaj im rozumie. Má dlhoročný vzťah s Jarom, s mužom zo svojej dediny.

 

Nina (Karina Qayumová)

Karin Quayumová Foto: TV Markíza

Marekova najstaršia dcéra. Pubertiačka v citlivom veku, ktorá sa snaží vyrovnať s tým, že jej otec odišiel s druhou ženou a je hotová z toho, že s ňou má syna.

 

Vikinka (Izabela Gavorníková)

Izabelka Gavorníková Foto: TV Markíza

Marekova najmladšia dcéra. Ockova princezná, ktorej svet leží pri nohách. A keď nie, nech si ju neprajú.

 

Luky (Oliver Oswald)

Oliver Osvald Foto: TV Markíza

Vladov najstarší syn. Typický teenager, ktorý nechce mať nič spoločné s rodičmi ani mladšími súrodencami. Skáče s chalanmi parkúr, čo štve Vlada, lebo ten by z neho chcel mať futbalistu.

Fifo (Jakub Horák)

Jakub Horák Foto: TV Markíza

Vladov prostredný syn. Malý génius večne ponorený v knižkách. Všetkých ohuruje svojimi znalosťami a dospeláckym vyjadrovaním. Nikto nechápe, po kom to dieťa je.

Kubko (Maroš Banas)

Maroš Banas Foto: TV Markíza

Vladov najmladší syn. Malý ďábel a provokatér, živé striebro s prakom. Vždy nahovorí Fifa na blbosti a ten si to potom vyžerie. Rád provokuje Lukyho a sesternice Ninu a Vikinku.

 

Max (Tobias Král)

Tobias Král Foto: TV Markíza

"Nečakané" Alexovo dieťa, ktoré mu jedna z jeho bývalých náhodných mileniek nechá jedného dňa v byte. Pozitívne naladený chlapec, ktorý je hyperaktívny a teda neustále musí niečo vymýšľať, avšak je natoľko milý, že je odzbrojujúci a nedá sa na neho dlho hnevať.

 

Julka (Laura Gavaldová)

Laura Gavaldová Foto: TV Markíza

Tomášova dcéra. Julka má bohatú fantáziu a vždy po ruke vymyslený príbeh. Je to zároveň veselý šinter, ktorý miluje les a zvieratá.