Print this page

Producentka spáchala samovraždu, súvisí to aj s Weinsteinom Foto: IMDB

  

 

 

Americká filmová producentka Jill Messick, ktorá sa podieľala na filmoch ako Frida alebo Baby Mama, spáchala samovraždu. Päťdesiatročná Messick, matka dvoch detí, dlhé roky trpela bipolárnou poruchou a depresiami, ale podľa rodiny na ňu tvrdo doľahla aféra producenta Harveyho Weinsteina, ktorého zo sexuálneho obťažovania a zo znásilnenia obvinili desiatky žien, napísala agentúra AP.

Viac: Na hollywoodskeho magnáta, obvineného zo sexuálneho obťažovania, v zlom spomína aj Angelina Jolie

Herečka Rose McGowan vlani na jeseň uviedla, že Weinstein ju v roku 1997 počas festivalu nezávislých filmov Sundance znásilnil v hotelovej izbe. Nedávno tiež povedala, že Messick, ktorá v tom čase bola jej manažérkou, ju v spore proti Weinstein nijako nepodporila a nakoniec s ním aj na ďalšom filmovom projekte spolupracovala.

Odporúčame aj: Aktivistku z hnutia #MeToo obvinili zo sexuálneho obťažovania

Rodina Messickovej tvrdí, že McGowan jej síce o incidente s producentom povedala, ale sama ho neoznačila za znásilnenie. Messick aj tak vraj vytušila, že sa stalo niečo nevhodné, možno aj protiprávne, a nahlásila to svojim nadriadeným. Toto ohlásenie urobila niekoľko mesiacov predtým, než pre Weinsteina začala pracovať.

Právnici Weinsteina v januári citovali e-mail od Messick, aby svojho klienta hájili. V e-mail sa uvádza, že McGowan súhlasila so spoločnou kúpeľom vo vírivke s Weinsteinom, ale neskôr to ľutovala. Producent teraz jej obvinenia, že ju znásilnil, odmieta.

Rodina mŕtvej ženy tvrdí, že Messick sa rozhodla nebrániť sa, aby neodradila ostatné ženy, ktoré s producentom mali zlé skúsenosti, vystúpiť z anonymity a prehovoriť. Tým, že sama mlčala, však trpela.

"To, že znovu a znovu videla svoje meno v titulkoch spolu s Harveyho zúfalú snahou obhajovať sa, bolo pre ňu zničujúce," uviedla rodina vo vyhlásení.