Kto je kto v najnovšej Farme – farmári, celebrity, moderátorka aj hospodár

Kto je kto v najnovšej Farme, kedy ju Markíza vysiela a v čom je iná?

 


V čom je Farma X iná?
Na rozdiel od predchádzajúcich relácii, tohtoročná farma je iná. Najväčšou prekážkou na farme je sociálny status - rozdelenie ľudí na privilegovaných a neprivilegovaných, na mocných a obyčajných. Na bohatých a chudobných. Preto sú na Farmu nielen súťažiaci z ľudu, ale aj celebrity.

Evelyn a Hospodár

Kedy Markíza vysiela Farmu?

Desiate pokračovanie reality šou Farma X vysiela Markíza od pondelka do štvrtka večer o 21:40. V piatok o 20:30 je Duel.

Moderátorka

Kvetu Kmotríkovú, ktorá sprevádzala Farmárov v predošlých častiach, nahradila komičku Evelyn. Je sprievodkyňa životom na Farme a  pre farmárov je aj bútľavou vŕbou pri ich radostiach, ale aj starostiach. „Pre mňa to bolo veľmi rýchle a vôbec som s tým nerátala. Nakoľko to bolo v časovom strese mala som z toho celého rešpekt. S podobným projektom zatiaľ nemám skúsenosti, ale rozhodla som sa, že idem do toho a spravím to na 100% v danej chvíli a som rada, že som urobila toto rozhodnutie," prezradila Evelyn.


Hospodár Martin Bagár
 
Neodmysliteľnou súčasťou Farmy je už dlhé roky Martin Bagár. Súťažiacim radí, ako si poradiť s úlohami v náročných podmienkach. Ak si však svoje úlohy nesplnia podľa Martinových očakávaní, uberie im z odmeny v podobe získaných mincí.

Celebrity
 
Katarína Brychtová Foto: Markíza
 

Ibrahim Maiga Foto: Markíza

Robo Mikla Foto: Markíza
Martin Šmahel Foto: Markíza
 

Silvia Šuvadová Foto: Markíza
 
Foto: Markíza
 

Vek: 31
Bydlisko: Topoľčany
Vzdelanie: SŠ obchodná
Povolanie: administratívna pracovníčka
Deti: 1

Spočiatku ticho pôsobiaca Tatiana sa skôr či neskôr prejaví. "Som generál po otcovi, priebojná, pozitívna. Som sebavedomá divožienka," tvrdí o sebe. Hrdá Slovenka pochádza z Topoľčian. V Nemecku žila pracovne šesť rokov. Škola ju veľmi nebavila, no v športe sa výživala a to jej ostalo dodnes.

 

Karin Dvořáková- mám rada svoj život.

Foto. Markíza
 

Vek: 25
Bydlisko: Banská Bystrica
Povolanie: barmanka
Vzdelanie: 1. stupeň VŠ, aplikovaná etika
Deti: nemá

Karin je momentálne nezadaná a nedávny rozchod ju motivuje o to viac, niečo si v živote dokázať. Verí, že má na to vyhrať celú Farmu, práve pre jej silnú osobnosť a cieľavedomosť.

Michal Gajdošech - Ak sa chceš mať dobre, musíš makať

Vek: 28
Bydlisko: Praha
Povolanie: Model/Rekonštrukcia bytov
Vzdelanie: 2. stupeň VŠ, ekonómia
Deti: nemá

K modelingu sa dostal úplnou náhodou. Keď mal 16 rokov, priateľka ho prehovorila, aby sa dal nafotiť profesionálnemu fotografovi, a tak to skúsil. No fotky si odložil a ukrýval ich pred svetom. Využil ich až o tri roky neskôr, keď ich rozoslal do rôznych agentúr a vyplatilo sa!  Začal sa živiť plnohodnotne ako model, účinkoval už vo viac ako 30 reklamách.

Renáta Greschner -Snažím sa ľudí motivovať, aby boli lepší

Vek: 49
Bydlisko: Prievidza
Vzdelanie:
Povolanie: zdravotná sestra, masérka
Deti: 3

Bývalá zdravotná sestra je dnes masérkou a ľuďom ponúka aj psychohygienu. Stíha aj nezištne pomáhať  - organizuje rôzne benefičné aktivity. K prírode na Farme patria aj pavúky, no práve z tých má temperamentná Renáta strach. To však neuberá nič na jej dobrosrdečnosti a postojom k situáciám, vďaka ktorým verí, že má šancu dostať sa až do finále.

Peter Harezník - Všetko poviem narovinu!

Vek: 38
Bydlisko: Dolný Kubín
Vzdelanie: SOŠ, odbor mechanik
Povolanie: vodič kamiónu
Deti: 1

Od drsnej reality šou očakáva intenzívne zážitky, no chce aj zabojovať. Peniaze však pre neho nie sú všetko, považuje ich len za prostriedok, ako prežiť. Číslo jedna pre Petra v živote znamená jeho syn. Na Farme by však rád stretol aj nejakú tú peknú babu.

 

Lenka Horníková -Neznášam, ak sú ľudia hysterickí

Vek: 20
Bydlisko: Trnava
Povolanie: na materskej dovolenke
Vzdelanie: SŠ (čašníčka)
Deti: 1

Lenka je slobodná. S bývalým partnerom a otcom jej syna nemá dobré vzťahy. Napriek tomu, ako sa jej život vyvíjal, sa stále dokáže usmievať a hľadať na ňom to pekné. Lenka má už aj plány, čo by rada robila po Farme: "Chcela by som podnikať, oblečenie, móda a tak."

 

Dominik Porubský -Som taký dobrák ...

Vek: 20
Bydlisko: Trenčianska Teplá
Povolanie: ťahač dreva v lese
Vzdelanie: SOU (mechanik nastavovač)
Deti: nemá

Myslí si, že má na to vyhrať Farmu už len preto, že je silný a veľký. No priznáva, že už to, že na Farmu vôbec ide, považuje za jeden z jeho najväčších úspechov. Rád chodí na hríby, s kamarátmi si zahrá futbal, alebo ide na bicykel. Je slobodný a ešte nikdy nemal žiaden vzťah. Ukradne niektorá z farmárok Dominikovo srdce ako prvá?

 

Monika Siposová - Chcem, aby ma poznali aj na Slovensku

Vek: 37
Bydlisko: Štvrtok na Ostrove
Vzdelanie: SOŠ, kaderníčka
Povolanie: speváčka na materskej dovolenke
Deti: 3

Aj keď sympaťáčka Monika mieri na Farmu, nemá rada kravy či kohúty a dokonca sa ich troška bojí. Kto vie, možno sa jej strach podarí prekonať. Veď krava či kohút na Farmu bezpochyby patria. Výzvou pre poriadkumilovnú speváčku bude asi trošku aj bordel. 

 

Juraj Solčanský - Ja som sa radšej vždy vychovával sám

 Vek: 25

Bydlisko: Nitra
Povolanie: picker (práca s autodielmi vo fabrike)
Vzdelanie: SOŠ Stavebná
Deti: nemá

Sebavedomého a vysmiateho rodáka z Nitry poznajú ľudia aj pod jeho umeleckým menom Juresky. Juraj sa totižto venuje rapu a rád by to v tomto smere dotiahol čo najvďalej. Rapovanie považuje za jeden zo svojich talentov. Budúcnosť si predstavuje na Miami, finančne zabezpečený, na pláži pri mori.

 

Michaela Štefániková - Som bláznivá, veselá a za každú srandu. Veci neplánujem

Vek: 33
Bydlisko: Ražňany
Vzdelanie: SOU, cukrárka
Povolanie: mäsiarka - zástupkyňa vedúcej prevádzky
Deti: 2

Miška je rozvedená. Z prvého vážneho vzťahu, ktorý trval desať rokov, má dve deti. Snaží sa ich vychovávať tak, aby sa nebáli života a vedeli, že musia bojovať a nie vždy všetko len tak dostanú. Pre svoje deti by spravila všetko. Palce jej držia obe, pretože vedia, že na Farmu išla pre ne. Dúfajú, že prísna mama sa domov vráti ako víťazka.

 

Milan Vysokai - Som stopercentne súťaživý

Vek: 35
Bydlisko: Nitra
Povolanie: nezamestnaný
Vzdelanie: umelecký rezbár
Deti: nemá

Energický a vždy vysmiaty, s nákazlivou dobrou náladou, to je jednoducho Milan. Vyštudoval umelecké rezbárstvo, čo ale nikdy nerobil ako povolanie. Absolvoval základnú vojenskú službu a po nej pracoval v rôznych profesiách, napríklad ako pilčík, kamionista či v stavebníctve.

Imrich Zambo - Mám rád srandu, veselých ľudí, čierny humor, som optimista

Vek: 57
Bydlisko: Brezno
Povolanie: nezamestnaný
Vzdelanie: SŠ vojenská
Deti: 2

Imro je vždy optimistický naladený, s mladíckym pohľadom na život. Do roku 1994 pracoval ako vojak z povolania, ďalších takmer 25 rokov vlastnil bezpečnostnú službu, ktorú neskôr zavrel pre zmenu zákonov. Posledné roky si  privyrábal ako kuriér, no už dva roky je nezamestnaný. Žije v starom dome, ktorý si postupne vlastnými rukami zveľaďuje.