Print this page

Veľkolepé koncerty. Slovenské i české hviezdy

Blíži sa veľkolepá hudobná show Od Lady Carneval k Draculovi. 3 slovenské mestá sa môžu tešiť na hviezdy slovenskej a českej hudobnej scény: Helena Vondráčková, Leona Machálková, Daniel Hůlka, Nela Pocisková, Petr Kolář, Juraj Bača a Martin Chodúr na jednom pódiu.


„Myslím, že sa máte naozaj na čo tešiť. Budeme spievať nádherné skladby, ktoré určite už dobre poznáte. Takže tešíme sa na vás,“ odkazuje Nela Pocisková.
Tri koncerty sa uskutočnia v najväčších halách v Žiline, Košiciach a Bratislave, pričom
vstupenky sa už rýchlo míňajú.

Veľkolepá šou

Okrem najväčších hudobných hitov bude na koncertoch aj veľkoplošná videoprojekcia s dobovými zábermi aj komentármi súčasníkov oboch tvorcov.
Hudobné čísla bude sprevádzať Štátny komorný orchester pod taktovkou Adriana Kokoša.
A notoricky známe hudobné hity doplní svojim skvelým umením, tanečné zoskupenie CreDance.
Nebudú chýbať svetelné efekty, scénický tanec, ani rozhovory s umelcami, zábery z príprav muzikálov, nahrávania hudby, ukážky z filmov, dokumentárne zábery z divadelných skúšok a oveľa viac.
Časť výnosu z koncertov Od Lady Carneval k Draculovi venuje organizátor Nadácii Kvapka Nádeje a Nadácii Jozefa Bednárika.

Nela Pocisková

Nela má dve srdcovky – po Hektorovi sa jej v apríli narodila dcérka Lianka, takže má plné ruky práce. Ale na hranie a spev nezabúda, snaží sa pripravovať hlavne keď deti spia. S Liankou je to vraj ľahšie, položí si ju a začne spievať.
Hektor ale údajne nemá veľmi rád, keď spieva.
„Hovorí mi - Maminka, nespievaj. Našťastie, mám výpomoc, kedy si môžem odrobiť veci, ktoré mám,“ usmieva sa Nela.

Už koncom októbra sa tak Nela Pocisková opäť objaví na pódiách ako jedna z umelcov, ktorí podporia svojou účasťou spomienkový koncert Od Lady Carneval k Draculovi.

Helena Vondráčková

Páni Svoboda i Bednárik boli vo svojom fachu géniovia. S Karlom Svobodom som sa poznala od 60.rokov, kedy sme obaja začínali kariéru v divadle Rokoko. Napísal mi mnoho krásnych pesničiek.“
Karel Svoboda pre Helenu Vondráčkovú napísal napríklad aj pieseň, ktorá sa stala hlavnou melódiou filmu a neskôr muzikálu Noc na Karlštejně.

Koncerty sa uskutočnia:

  • 20.októbra 2018 v Žiline, Zimný štadión

  • 24. októbra 2018 v Košiciach, Steel Aréna

  • 7. novembra 2018 v Bratislave, Zimný štadión Ondreja Nepelu

Režisérsky má koncerty pod palcom Karol Vosátko, program bude trvať takmer 3 hodiny a vstupenky vás vyjdú od 39€.

Fenomén Bednárik

V auguste sme si pripomenuli 5.výročie úmrtia Jožka Bednárika a tak sa organizátori rozhodli spojiť tieto dve výnimočné osobnosti: Jozef Bednárik a Karel Svoboda.
Jedným z míľnikov umeleckej tvorby Karla Svobodu bol totiž legendárny a megaúspešný muzikál Dracula, na ktorom maestro Svoboda spolupracoval práve s jedinečným slovenským režisérom Jozefom Bednárikom.
Táto spolupráca prerástla v úprimné priateľstvo a pokračovala aj pri ďalších spoločných umeleckých projektoch.

Koncerty spoluorganizuje aj Nadácia Jozefa Bednárika, ktorá podporuje mladých umelcov, pripravuje rôzne umelecké podujatia a akcie. Výťažok z koncertov Od Lady Carneval k Draculovi pôjde aj pre túto nadáciu a tak aj pre nové umelecké talenty. „Jožko Bednárik mi bol viac ako milý a vzácny priateľ, bol mi ako brat. Stratila som v ňom skvelého spoločníka na našich cestách za poznávaním, kultúrou a umením, ale aj za dobrým jedlom...“ tvrdí Gabriela Belopotocká z Nadácie.
To ona bola za vznikom knihy o Jožkovi Bednárikovi, ktorá vyšla v auguste 2014, z pera Andrey Coddington a pod názvom
Jozef Bednárik.

Milan Buno, literárny publicista