Print this page

Rapper Mac Miller zomrel na začiatku septembra skutočne na predávkovanie, ako vtedy špekulovali americké médiá. Potvrdil to úrad losangeleského koronera, ktorý dnes zverejnil protokol, podľa ktorého 26-ročný Miller zomrel po predávkovaní drogami v kombinácii s alkoholom. Uviedla to agentúra AP.

Mac Miller, ktorý v auguste vydal svoj posledný album Swimming a na október plánoval začiatok turné, bol nájdený mŕtvy vo svojom dome 7. septembra. Jeho rodina bez ďalších podrobností vtedy uviedla, že zomrel tragicky. Napríklad magazín Variety ale ako možnú príčinu naznačil drogy.

Toxikologické testy podľa koronera skutočne preukázali, že Miller zomrel následkom kombinácie drog a alkoholu. Testy preukázali, že mal v tele kokaín a syntetický opioid fentanyl, o ktorom sa uvádza, že je ako analgetikum asi stokrát účinnejší ako morfín.

Spevák a hudobný producent občianskym menom Malcolm James McCormick vo svojich piesňach a v rozhovoroch s médiami sa zmieňoval o problémoch so závislosťou. V máji bol zadržaný po autonehode kvôli riadeniu pod vplyvom drog a alkoholu, vtedy nabúral do elektrického stožiaru.