Print this page

 

Policie se pokouší o navázání přímého kontaktu s Andrejem Babišem mladším poté, co napsal e-mail serveru Seznam Zprávy, kde žádal o kontakt s vyšetřovateli svého údajného únosu. Snaha je zatím bez odezvy, uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel pražské policie Jan Ptáček. Když se letos dříve policie zabývala údajným únosem syna premiéra Andreje Babiše (ANO), nezjistila skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin, dodal na briefingu, v jehož závěru nedostali novináři možnost klást doplňující otázky.

Na základě reportáže Seznamu, kde Babiš mladší tvrdil, že byl unesen na Krym, zahájila policie znovu úkony trestního řízení. "Pro podezření ze spáchání trestného činu zavlečení," uvedl Ptáček. Policisté podle něj po Babišovi mladším nikdy nepátrali, protože nemuseli. "Byli v pravidelném kontaktu s jeho advokátem a informace o jeho pobytu v zahraničí průběžně ověřovali," uvedl. Babiš mladší se nyní zdržuje ve Švýcarsku.

Policie intenzivně pracuje na prověření nových informací, mezi které patří i e-mail, kde Babiš mladší usiluje o kontakt s policií, dodal. "Od včerejška (čtvrtka) se pokoušíme o navázání přímého kontaktu s pisatelem. Podle aktuálních informací je tento kontakt do současné doby zatím bez odezvy," řekl Ptáček.