Print this page

Pár zo Severného Írska sa rozhodol podeliť s blízkymi o 115 miliónov libier, ktoré vyhral v novoročnom žrebovaní lotérie EuroMillions. Frances a Patrick Connolly si vraj už vytvorili zoznam niekoľkých desiatok príbuzných a priateľov, ktorým chcú časť výhry venovať. Peniaze chcú dať aj na dobročinné účely.

Mená víťazov boli oznámené na dnešnej tlačovej konferencii v severoírskej metropole Belfaste. Ich výhra podľa spravodajskej spoločnosti BBC predstavuje štvrtú najväčšiu v rámci lotérie EuroMillions v Británii a vôbec najvyššia, čo sa týka Severného Írska.

"Povedal mi 'vyhrali sme' a ja som si myslela, že sme vyhrali nejakých 1000 libier. Ale on hovorí: Nie, ty si ma nepochopila, vyhrali sme!" opísala Connollyová novinárom moment, kedy jej manžel informoval o výsledku žrebu. Víťazné čísla vraj dvojica päťdesiatnikov z dediny Moira vybrala úplne náhodne.

"Toto je obrovská suma a chceme, aby mala veľký vplyv na životy ďalších ľudí, ktorých poznáme a milujeme, a tiež na našu budúcnosť," pokračovala Connollyová. "Rozdávať tie peniaze bude veľká zábava. Pre mňa bude potešenie vidieť ich tváre," dodala. Manželia si po oznámení výhry začali robiť zoznam osôb, ktoré chcú obdarovať. V čase dnešného stretnutia s novinármi na ňom vraj bolo asi 50 adresátov, ktorí o tom ale ešte nevedeli.

"Peniaze vám šťastie neprinesú. Šťastie už máme, v živote sme sa dočkali mnohých požehnaní. Mám skvelú ženu, skvelú rodinu a skvelých priateľov, takže toto je len čerešnička na torte," povedal Connolly.