Print this page

Úrady v exekúcii zhabali psa a predali ho na eBay youtube Mops Film

Úrady v západonemeckom meste Ahlen exekučne zhabali psa a predali ho prostredníctvom internetovej aukčnej siene eBay. Za údajnú bezcitnosť zožali kritiku od jeho bývalých majiteľov i používateľov sociálnych sietí.

Nespokojná je však aj nová majiteľka domáceho maznáčika, ktorá sa cíti byť podvedená, pretože mopslík menom Edda sa podľa nej neteší tak skvelému zdraviu, ako bolo v inzeráte uvedené. Pes bol predaný za necelých 750 eur, ktoré boli poukázané mestskej kase.

Úrady sa bránia, že u zadlženej rodiny už nenašli nič iné, čo by si mohli odniesť. Spotrebné spotrebiče boli zabavené už skôr. Podľa nemeckého exekučného zákona je možné zabaviť cenný majetok, vrátane rodinného mopsa Eddyho, povedal agentúre DPA zástupca radnice Dirk Schlebes. Rodina podľa neho nespláca svoje dlhy mestu, vrátane poplatkov za psa.

Úrady kritizuje okrem iného aj nová majiteľka fenky. Cíti sa byť oklamaná, lebo pes je vraj chorý a starostlivosť o neho je drahá. Edda údajne musela byť niekoľkokrát operovaná kvôli poraneniu očí.

Pracovník mesta podľa novej majiteľky zviera na svojom súkromnom účte na eBay deklaroval ako zdravé a "s rodokmeňom". Teraz žena podľa nemeckých médií hrozí mestu žalobou. Žiada vrátenie kúpnej sumy aj uhradenie nákladov na liečenie fenky u zverolekára.