Print this page

Predĺžujúce sa čakanie na ďalšieho potomka britskej kráľovskej rodiny vyvoláva v Británii rad špekulácií.

 Niektoré médiá píšu o tom, že manželka princa Harryho Meghan už dieťa na svet priviedla, iná tvrdí, že to bude každým okamihom. Stávkové kancelárie kvôli nepotvrdeným informáciám dokonca prestali prijímať tipy na to, kedy presne dieťa príde na svet. Kráľovský palác však oficiálne narodenie dieťaťa doteraz nepotvrdil.

Kráľovská rodina za termín pôrodu označila prelom apríla a mája a viacero britských denníkov píše, že bývalá herečka Meghan Markleová už dieťa prenáša. Denník Daily Express dnes napísal, že si želá porodiť doma, čo vraj ale lekári neodporúčajú.

"Je jej 37 a čaká prvé dieťa. Neviem," vyjadril podľa denníka pochybnosti pôrodník Timothy Draycott. Denník však pripomenul, že kráľovná Alžbeta II. porodila v domácich podmienkach Buckinghamského paláca štyri deti.

Podľa denníka The Sun je Meghan v súčasnosti vo vidieckej usadlosti neďaleko Windsorského zámku, kam sa s Harrym nedávno presťahovali z Londýna kvôli kľudu. Po boku má Harryho a svoju matku. Napriek tomu, že už viac ako týždeň dieťa prenáša, pôsobí veľmi uvoľnene, napísal denník. Meghan si podľa jeho informácií vybrala vlastný lekársky tím, ktorý na ňu dohliada. Nie je však isté, či sa nebude musieť presunúť do nemocnice, kde lekári pôrod umelo vyvolajú, dodáva The Sun.

Ďalšie denníky píšu, že Harryho a Meghan v posledných dňoch navštívilo niekoľko členov kráľovskej rodiny, čo údajne svedčí o možnosti, že potomok je už na svete.

Britskí bookmakeri, považovaní za dobre informovaných, v nedeľu prestali vypisovať kurzy na presný dátum narodenia siedmeho v poradí následníka trónu. "Títo ľudia iste hovoria s niekým, kto hovorí s niekým iným," povedal CNN o zdrojoch informácií bookmakerov Lee Price, hovorca britskej stávkovej kancelárie Paddy Power.

Tipovať sa však stále dá na mená, pričom najčastejšími tipy sú Ivy, Alice a Diana.

Špekulácie do istej miery spôsobilo rozhodnutie Meghan, ktorá na rozdiel od manželky princa Williama Kate nebude pózovať fotografom priamo pred pôrodnicou. Oznámiť očakávanú novinu chcú Harry s Meghan až potom, čo sami narodenie dieťaťa oslávia.