Print this page

Encyklopedickú príručku Politické Slovensko tvoril šesť rokov. Šútovec hovorí, že ju písal z pozície stúpenca liberálnej demokracie, a vysvetľuje, prečo v nej nájdete heslo o Dušanovi Slobodníkovi či Kataríne Tóthovej, no o Rafaelovi Rafajovi nie.

 

V týchto dňoch vám vychádza kniha Politické Slovensko. Kde sa vzal ten nápad?

V roku 2012 som mal za sebou rovných 50 rokov publikačnej činnosti, tak som si povedal, že stačilo – v tom čase ma to ako 72-ročného prestalo baviť aj na mojom pracovisku v SAV, tak som odišiel do dôchodku. Asi pol roka som sa potom len tak rozhliadal, a nič nerobil. Potom ma aj to prestalo baviť. Celé roky pred tým som počúval nariekanie, ako by bolo treba niečo robiť s naším historickým vedomím a povedomím. Tu každý vie, že by bolo treba s niečím niečo urobiť, len urobiť to vždy majú tí druhí. Tak som si v rozhovoroch s Janom Štrasserom vymyslel nejaký takýto slovník, a potom som si na jeseň 2012 sadol a za pár týždňov som spunktoval heslár. Tak som začal.

Zdroj: https://dennikn.sk/1462667/milan-sutovec-zostavil-encyklopediu-politicke-slovensko-dnesnu-politiku-vnima-ako-svet-chromych-kacerov/?ref=tit