Print this page

Telo poľského milionára a filmového producenta Piotra Wozniak-Staraka, ktorý cez víkend vypadol zo svojho motorového člna na Mazurských jazerách, sa potápačom podarilo nájsť, oznámil dnes námestník poľského ministra vnútra. "Potvrdili sa naše najhoršie obavy," napísal na twitteri námestník Jaroslaw Zieliński a vyjadril sústrasť pozostalým.

Tridsaťdeväťročný Woźniak-Starak patril k najznámejším poľským celebritám, a to aj vďaka manželstvu s populárnou televíznou moderátorkou, bývalú modelkou. Bol nevlastným synom jedného z najbohatších Poliakov, podnikateľov vo farmaceutickom priemysle Jerzyho Staraka.

Po jazere Kisajno sa počas nedeľnej noci plavil s nemenovanou dvadsaťsedemročnou ženou a pri prudkom obrate obaja vypadli z lode. Žena doplávala na breh a informovala políciu o nezvestnom spoločníkovi, ktorý na sebe nemal záchrannú vestu. Od víkendu po nezvestnom pátrali policajti, hasiči a potápači.

V jazere podľa denníka Gazeta Wyborcza prišlo od začiatku prázdnin o život už 27 ľudí, pričom päť utopení - počítané bez nehody na jazere Kisajno - pripadlo na uplynulý "čierny víkend". Záchranári ale museli zasahovať aj pri množstve iných prípadov, od kolapsu ženy, ktorá kvôli schudnutiu do plaviek štyri dni nejedla, až po muža, ktorému lodná skrutka odsekol nohu.