Print this page

Lukáš Vaculík späť v úlohe vyšetrovateľa Petra Kraja Foto: Prima


Už v nedeľu, 1. septembra, prinesie televízny kanál Prima PLUS aj na slovenské obrazovky premiérovú druhú sériu úspešného seriálu Temný Kraj. V hlavnej úlohe sa po vyše dvoch rokoch opäť predstaví Lukáš Vaculík. Po jeho boku nebude opäť chýbať ani jeho verný štvornohý priateľ - pes Egon.
Scenáristky a autorky seriálu Kateřina a Jitka Bártů sa pustili do druhej série a o tom, že naozaj bude, nemali ani na sekundu pochýb. Petr Kraj sa vracia na pražskú políciu, ale napriek tomu musí vo svojej rodnej dedine uzavrieť prípad. A nie jeden.

"Petr sa vracia späť a to na post šéfa polície do Prahy a zrazu začnú vychádzať na povrch veci z jeho minulosti, ktoré sú pre neho veľmi zásadné. Musí sa tak k tomu postaviť a začať ich riešiť," naznačuje dej Lukáš Vaculík.

Foto: Prima

 

Štrnásť večerov tak budú ožívať príbehy, ktoré sú inšpirované prípadmi zo starých policajných spisov. "Scenáre čítam celé a poctivo. Musím predsa vedieť, čo sa odohráva. Je to ale samozrejme iné, než keď to vidíte už natočené a hotové. Tým obrazom sa dá divák aj trochu zmiasť, alebo veľa vecí skryť. Keď to čítate, tak vás samozrejme napadá, kto by mohol byť vrah a väčšinou sa nemýlim," priznáva herec, ktorý ani v ďalšej sérii nepríde o svojho najvernejšieho parťáka Egona.

Labradorský retríver Tobiáš vraj bol tým najväčším povzbudením a energiou na pľaci. "Vôbec sa za tú dobu, keď sme netočili, nezmenil. Len trošičku schudol. Bol nabitý energiou a šťastný, keď prišiel na pľac napríklad aj o pol šiestej ráno. Myslím, že bol v tej chvíli jedinou šťastnou živou bytosťou tam," prezrádza Vaculík na svojho zvieracieho kolegu. "Ide si po poškrabkanie a akonáhle začnete, už sa ho nezbavíte. Pohladenie je pre neho najväčšou odmenou."

Foto: Prima

Druhá séria Temného Kraja prináša celkom sedem nových prípadov sériových vrážd inšpirovaných skutočnými udalosťami, ktoré sú rozpracované v celkom štrnástich epizódach seriálu. Prvá séria sa skončila operáciou mozgu Petra Kraja, bývalého elitného kriminalistu z pražského oddelenia vrážd. Druhá séria tak začína jeho návratom do práce, pri ktorom ho bude sprevádzať jeho verný spoločník, pes Egon. Na scénu sa vracia aj veterinárka Tereza Coufalová (Tereza Kostková), policajti Naďa Hamplová (Kristýna Badinková Nováková), snaživý Vojta Coufal (Jan Teplý) a lenivý Pepa Sláma (Karel Zima). Chýbať nebude ani Petrov kolega Luboš Bach (Martin Trnavský) alebo súdny patológ Kryštof Steiner (Saša Rašilov). O to, aby sa Petr čo najskôr z dediny vrátil späť do mesta sa bude snažiť aj jeho nadriadená na pražskom oddelení vrážd Libuše Kvapilová (Zdena Studenková). Tá by Petra rada videla ako svojho nástupcu vo funkcii. Lenže Petra na vidieku drží nielen jeho pes Egon, ale tiež nedoriešený prípad tajomnej vraždy, ktorá sa ho osobne dotýka.

Úvodnú epizódu druhej série seriálu Temný Kraj uvidia slovenskí diváci na kanáli Prima PLUS už v nedeľu, 1. septembra o 20.15 h. Následne budú seriálu patriť aj ďalšie jesenné nedeľné večery.