Print this page

Budúci ročník medzinárodnej piesňovej súťaže Eurovízia sa bude konať v máji v Rotterdame. Oznámila to Európska vysielacia únia, informovala agentúra AP. V tohtoročnom 64. ročníku zápolení zvíťazil Holanďan Duncan Laurence, a jeho vlasť tak získala právo usporiadať súťaž v roku 2020.

Rotterdam sa presadil v konkurencii niekoľkých ďalších holandských miest. Najväčším súperom bol do poslednej chvíle Maastricht. Amsterdam svoju kandidatúru na začiatku júla stiahol.

V Holandsku sa bude piesňová súťaž Eurovízia konať už po piatykrát. Predtým sa speváci stretli v Hilversume (1958), Amsterdame (1979) a dvakrát v Haagu (1976 a 1980).

Tohtoročná súťaž v izraelskom Tel Avive vyhral Holanďan Duncan Laurence s piesňou Arcade. Česká indie-popová kapela Lake Malawi skončila so skladbou Friend of a Friend na jedenástom mieste.

Šesťdesiaty piaty ročník súťaže Eurovízia sa v aréne Ahoy druhého najväčšieho holandského mesta bude konať od 12. do 16. mája 2020. Organizátori očakávajú, že príde 30.000 až 50.000 fanúšikov.