Print this page

Americký rockový hudobník a producent Ric Ocasek bol v nedeľu nájdený mŕtvy vo svojom byte na Manhattane, uviedla dnes agentúra AP s odvolaním sa na newyorskú políciu. Policajti na mieste nezistili žiadne známky cudzieho zavinenia, príčinu smrti teraz určí súdny lekár. Ocasek, spevák legendárnej rockovej kapely The Cars a manžel prvej topmodelky českého pôvodu Pavlíny Pořízkovej mal 75 rokov.

Ocasek sa narodil v Amerike - v marylandskom Baltimore, má ale českých predkov. Na hudobnej scéne bol aktívny takmer 50 rokov. Kariéru začal začiatkom 70. rokov, hral napríklad v skupine Milkwood. Úspech prišiel ale až s kapelou The Cars, ktorú založil v roku 1976. Ocasek bol takisto uznávaným štúdiovým hudobníkom, pracoval pre mnoho kapiel. V roku 2018 bola skupina The Cars, ktorá sa v roku 1988 rozpadla a potom nakrátko dala znovu dohromady v roku 2010, uvedená do Rokenrolovej siene slávy.

S modelkou sa Ocasek oženil v auguste 1989. Majú spolu synov Jonathana a Olivera. Z predchádzajúcich dvoch manželstiev (dvakrát sa oženil s jednou ženou) má Ocasek ďalších štyroch synov. Ocasek a Pořízková spolu dlho tvorili jeden z najstabilnejších párov šoubiznisu, vlani ale topmodelka oznámila, že už spolu nežijú.