Print this page

O 5 minút 12 (nedeľa 29.9. o 11:55 na Jednotke)

 Hostia:

poslanec NR SR, podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár

poslanec NR SR, prvý podpredseda strany SNS Jaroslav Paška

poslanec NR SR, predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár

poslanec NR SR, podpredseda strany SPOLU – občianska demokracia Jozef Mihál

 

Témy:

 - voľba kandidátov a výber sudcov Ústavného súdu SR;

- hľadanie podpory pre zavedenie reformy zdravotníctva;

- priority pre strany v kontexte predkladania zákonov v najbližšom období;

- aktuálna politická situácia.

Moderuje Marek Makara.

 

Sobotné dialógy (sobota 28.9. o 12:10 v Rádiu Slovensko)

Hosťami relácie Sobotné dialógy budú ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská (nominantka strany Smer-SD) a podpredseda Výboru NR SR pre zdravotníctvo Marek Krajčí (OĽaNO).

Téma:

- reforma nemocníc dostala zelenú – čo prinesie pacientom a nášmu zdravotníctvu? A hľadanie politickej podpory pre jej zavedenie.

Moderuje Marta Jančkárová.

Na telo (Markíza, nedeľa 13:00)

Moderátor Michal Kovačič v štúdiu privíta dvoch politikov, ktorých politické súžitie pripomína talianske manželstvo - lídra OĽaNO Igora Matoviča a predsedu KDH Alojza Hlinu.

Obaja v minulosti pôsobili pod jednou značkou, čo im však dlho nevydržalo. Po čase to však opäť vyzeralo na zmierenie a pred rokom sa spolu dokonca postavili aj na pódium, z ktorého žiadali odchod ministerky vnútra Denisy Sakovej.

Matoviča s Hlinom však opätovne rozdelilo nedávne založenie frakcie “obyčajných kresťanov” v OĽaNO - Odvážne. Olej do ohňa navyše prilial podpis dohody KDH s koalíciou Progresívne Slovensko/SPOLU.

Kto z nich bude hlasnejšie presadzovať kresťanskú agendu v politike? Môžu obaja politickí súperi opäť k sebe nájsť cestu? A čo by ich k nej priviedlo?

Okrem toho máme prichystané aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS pre TV Markíza na tému, ako by slovenskí Maďari prijali kandidátku pod krídlami Igora Matoviča. Nepoškodilo by to aj samotné OĽaNO?