Print this page

Zomrela Marie Fredriksson z kapely Roxette (VIDEO)

Vo veku 61 roov zomrela po ťažkej chorobe speváčka švédskej skupiny Roxette Marie Fredriksson.

 

Informáciu priniesla BBC.
Švédska hviezda dosiahla v 90. rokoch globálny úspech hitmi vrátane The Look, Joyride a It Must Have Love.

Vo vyhlásení produkčnej spoločnosti Dimberg Jernberg, ktorá o úmrtí informovala,sa uvádza, že speváčka zomrela v utorok 9. decembra „po 17-ročnom boji s rakovinou“.

"Bola si najúžasnejším priateľom už vyše 40 rokov. Som hrdý, poctený a šťastný, že som sa mohol podeliť o toľko času, talentu, tepla, štedrosti a zmyslu pre humor. Celá moja láska ide k tebe a tvojej rodine. Veci nikdy nebudú rovnaké," povedal Per Gessle, ktorý tvoril s Marie Fredriksson spevácke duo.

Marie sa narodila 30. mája 1958 na juhu Švédska a svoju hudobnú kariéru začala v neďalekom Halmstade, kde sa stala priateľkou s budúcou spoločníčkou Roxette Pera Gessla. Po úspešnom samostatnom debute v roku 1984 sa Marie Fredriksson stala jednou z najobľúbenejších a najúspešnejších speváčiek vo Švédsku. V roku 1986 sa spojila s Perom v Roxette s ambíciou dostať sa za hranice Švédska a spustili spoločnú spevácku kariéru, ktorá z nich v nasledujúcich rokoch urobila jednu z najväčších popových kapiel na svete.

Debutový singel „Neverending Love“ nasledne album „Pearls of Passion“ v roku 1986 z nich urobil hviezdy vo Švédsku. Medzinárodné uznanie získali so singlom The Look z druhého albumu Roxette Look Sharp!, ktorý sa v roku 1989 stal singel č. 1 v rebríčku Hot 100 spoločnosti Billboard.