Print this page

Kto je kto v seriáli Bola raz jedna škola (FOTO)
Na obrazovky našej televízie prichádza komediálny seriál Bola raz jedna škola, v ktorom zahviezdi mnoho známych hercov, ale tešiť sa môžete aj na nové detské talenty. Začína 14. februára o 20:35 hod. na JOJke.

​Hlavnou postavou je Hana, ktorá sa po nedávnom rozvode presťahovala k svojej mame a prihlási dcéru do školy, kde kedysi jej matka aj učila. Vďaka riaditeľovi Antonovi sa zo starej a komunisticky zmýšľajúcej školy stala prvá lastovička medzi vzdelávacími inštitúciami. Anton zaviedol európsky systém vzdelávania, čo ovplyvňuje deti, ale hlavne rodičov. Táto škola jednoducho funguje inak.

 Podrobnosti: Na JOJ prichádza nový seriál Bola raz jedna škola, prinášame podrobnosti (VIDEO)

Psychologička Hana (Mirka Pártlová)

Psychologička Hana sa rozviedla s manželom a musela sa s dcérou Stelou naťahovať k svojej mame Valérii. Celý život má problém s faktom, že sa neuveriteľne bojí konfliktu. Hana je veľmi milá mamička, ktorá má najlepšie úmysly, ale ľahko sa s ňou dá zametať. Na druhej strane vzbudzuje u ľudí túžbu ochraňovať ju.​​

Stela (Charlott Kollárová)

Stela je sympatická mladá slečna, ktorá je nováčikom v Antonovej základnej škole. Jej rodičia Hana a Peter sa rozviedli a teraz žije s matkou a babičkou. V triede si ju deti obľúbia, no často sa dostáva do trápnych situácií hlavne kvôli svojej mame Hane.
 

Gréta (Helena Krajčiová)

Keď Grétine deti chodili na základnú, tak bola v každej rodičovskej skupine, starala sa v škole o všetko a keď deti vyrástli, tak zrazu nevie, čo s časom. Ostala v škole robiť všetko, čo robila predtým, len bez detí. Tak trochu ostala aj kvôli riaditeľovi Antonovi, s ktorým si užila krátky románik, všetci o tom vedia a teraz sa za seba hanbí.

 Riaditeľ školy Anton (Ady Hajdu)

Anton je riaditeľ základnej školy, ktorý sám seba vidí ako J.A. Komenského pre 21. storočie, no zároveň pôsobí veľmi komicky. Chcel by, aby ho všetci mali radi, no zároveň je neuveriteľný egocentrik bez reálneho zmyslu pre humor. Používa metafory na opísanie najjednoduchších vecí, je príležitostný iluzionista a občas si užije románik s nejakou učiteľkou.

Učiteľka Ela (Diana Mórová)

Ela venovala celý život učeniu, no nemá vlastné deti. Je veľmi striktná, má svoje metódy, veľa spieva a je to presne tá prísna učiteľka na základnej škole, pri ktorej ste sa modlili, aby nedostala vašu triedu. Zároveň je ale veľmi ochranárska, neznesie hlúposť a nemá problém s úprimnosťou.

Norbert (Roman Poláčik)

Bývalý policajt kedysi videl nehodu na diaľnici. Odvtedy má nočné mory a nemôže sa viac venovať svojmu povolaniu. Po traumatickom zážitku nedokázal pokračovať v práci, a preto mu štát vybavil miesto v progresívnej škole, v ktorej pracuje ako školník.

Irma (Jana Valocká)

Pani Irma je najstaršia učiteľka v tíme a rada si zapáli cigaretu aj v triede. Je prísna, stará škola, ale zároveň to má celé na háku. Ak by študenta nachytala fajčiť, tak si od neho vypýta tri cigy a pošle ho domov.
 
Justína (Gabika Dzuríková)
Justína je v meste populárna, pretože podniká s mäsom a jej párky sú známe po celom Slovensku. Rovnako ako jej Európska únia zasahuje do práce, tak aj do výchovy jej dcéry Lujzy. Justína neznáša novú progresívnu školu a u Antona si snaží vydobiť svoje požiadavky.
 
Erika (Vica Kerekes)

Erika má maďarské korene a jej dcéra Perla chodí do Antonovej školy. Charizmatická ryšavka je bývala spolužiačka Hany, ale v tom období bola tučná a nikto jej nevenoval pozornosť, skôr bola ignorovaná, čo vnímala ako šikanu. Vinila za to aj Hanu, ktorú si naopak všímal každý! Keď po pár plastikách a rokoch uvidí Hanu prvý deň v škole, okamžite má chuť na pomstu a aj ju zrealizuje.

Barbara (Barbora Švidraňová)

Barbara je mamičkou Amalie a zároveň najlepšia Erikina kamarátka, s ktorou tvorí nerozlučnú dvojicu. Barbara je mierne naivná a absolutne nemá sebavedomie.