Print this page

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol na základe niekoľko mesačného vyšetrovania obvinenie z trestného činu sexuálneho zneužívania 56-ročnému Romanovi P. z Bratislavy. Ide o prípad sexuálneho zneužívania v detskom tábore Chachaland, o ktorom niformoval denník SME. dotyčný je zamestnancom RTVS.

 

Na základe výsledkov vyšetrovania ako aj zabezpečenej dôkaznej situácie mal v súčasnosti už obvinený muž v roku 2003, v priestoroch letného tábora nadviazať kontakt s poškodenou maloletou – v tom čase 13-ročným dievčaťom. Následne mal v tom čase maloletú od presne nezisteného dňa roku 2004 až do roku 2005 viac krát a rôznymi spôsobmi sexuálne zneužiť. K sexuálnemu zneužívaniu maloletého dievčaťa malo počas tohto obdobia dochádzať na rôznych miestach v Bratislave, mimo Bratislavy, vrátane pobytu v tom čase maloletej v letnom tábore kde pôsobil ako hlavný vedúci. V rámci vyšetrovania bolo na základe jednotlivých vykonaných procesných úkonov preukázané, že toto konanie malo vplyv na mravný a fyzický vývin v tom čase maloletej osoby.
V zmysle trestného zákona účinného v čase spáchania skutku, ktorým je zákon trestný zákon č. 140/1961 Zb. hrozí za uvedené konanie obvinenému trest odňatia slobody na 2 až 10 rokov.