Print this page

Britský princ Charles sa nakazil novým koronavírusom. Má mierne príznaky choroby, zostáva ale v dobrom zdravotnom stave a posledných pár dní pracuje z domu, informoval dnes úrad následníka britského trónu. U Charlesovej manželky Camilly bol test na koronavírus negatívny. Kráľovná Alžbeta II. je podľa Buckinghamského paláca v dobrom zdravotnom stave.

"V súlade s odporúčaním vlády a zdravotníkov sa princ a vojvodkyňa teraz nachádza v domácej karanténe vo svojom domove v Škótsku," uviedol vo vyhlásení palác Clarence House, ktorý je oficiálnym londýnskym sídlom syna britskej kráľovnej a jeho manželky, vojvodkyňa z Cornwallu.

"Nie je možné s určitosťou povedať, od koho sa princ vírusom nakazil vzhľadom k veľkému počtu pracovných povinností, ktoré plnil v minulých týždňoch," dodal palác.

71 ročný Charles s o rok staršou Camillou podľa britských médií opustili Londýn už cez víkend. V polovici marca pár zrušil kvôli šíreniu koronavírusu cestu do Bosny, na Cyprus a do Jordánska.

So svojou matkou, britskou kráľovnou Alžbetou II., sa podľa Buckinghamského paláca Charles videl naposledy 12. marca, teda pred tým, než mohol byť prípadne infekčný. Panovníčka sa teraz zdržiava na svojom hrade Windsor a podľa vyhlásenia paláca je v dobrom zdravotnom stave.