Print this page

Kvůli opatřením vlády proti šíření koronaviru je v současnosti uzavřeno 460 míst prodeje tisku z celkového počtu 15.000 prodejen.

 

Distribuce tisku na všechna otevřená prodejní místa je plynulá, bez komplikací. Stejně tak funguje i doručování předplatného deníků, adresných zásilek i neadresných zásilek. ČTK to dnes řekl místopředseda představenstva PNS Ondřej Vaňha.

Podle Vaňhy dobře funguje i distribuční model nastavený minulý týden v uzavřených oblastech Uničova a Litovle. "Od minulého víkendu už také plně doručujeme v uzavřené oblasti předplatné deníků, což se podařilo díky nově získanému doručovateli, který rozváží noviny i do odlehlejších částí v uzavřené oblasti," podotkl Vaňha.

Krizový tým PNS sleduje vývoj situace, včetně oblastí, kde roste počet potvrzených případů nejrychleji a snaží se přijmout preventivní opatření k ochraně svých zaměstnanců a spolupracovníků. "Ukazuje se, že nám dobře fungují už dříve nastavené procesy pro řešení nečekaných komplikací a stejně jako u předplatného jsme i v ostatních doručovacích službách schopni síť pružně posilovat tam, kde by se mohl objevit problém," dodal.

PNS distribuuje každý den 1,5 milionu výtisků novin a časopisů. K doručování předplacených novin, adresných a neadresných zásilek pak využívá sítě téměř 9000 doručovatelů rozmístěných po celém území ČR.