Print this page

Matovič a Gröhling o tom, ako vidia vyučovanie cez prázdniny Reprofoto RTVS

O tom, že sa môžu otvoriť niektoré školy v lete, hovorí nielen premiér ale aj minister školstva Branislav Gröhling.

V diskusnej relácii Sobotné dialógy premiér igor Matovič pripustil aj možnosť, že okrem toho, že by sa možno už o dva týždne mohli otvoriť školy, tak uvažuje sa aj o tom, že by niektoré deti na dobrovoľnej báze mohli chodiť do školy aj cez prázdniny.

"Je úvaha aj o tom, aby práve tieto deti (z chudobných rodín, ktoré nemajú technické vybavenie – pozn.red.) dobrovoľne šli cez prázdniny do školy a dobehli to, čo zmeškali," povedal v relácii premiér.

Jeho vyhlásenie vyvolalo na sociálnych sieťach u mnohých nevôľu, na čo reagoval Igor Matovič na facebooku takto:

Podrobnosti: Matovič pripustil, že školy a škôlky sa môžu otvoriť aj o dva týždne, a učiť sa môže aj cez prázdniny (VIDEO)

O možnosti dobrovoľného prázdninového vyučovania hovoril už aj minister školstva Branislav Gröhling. „Čo sa týka letného vzdelávania, my plánujeme dať ponuku školám, ktoré budú chcieť, aby boli letné školy. Bude to na báze dobrovoľnosti, nebude to takéto klasické vzdelávanie, bude to rôzne iné metódy vzdelávania, aby sme začali zavádzať aj takéto prvky, takže všetko bude možnosť,“ povedal v diskusnej relácii V politike na TA3 už skôr minister. O tom, ktoré školy budú deti vzdelávať, bude na rozhodnutí riaditeľov škôl a rodičov.