Print this page

Sobotné dialógy (sobota 23.5. o 12:10 v Rádiu Slovensko)

 

Hosťami relácie Sobotné dialógy budú podpredseda NR SR, podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga a poslanec NR SR Erik Tomáš (Smer-SD).

 

Témy:

- uvoľňovanie opatrení v súvislosti so stavom šírenia ochorenia Covid-19 na Slovensku a najnovšia schválená pomoc obchodníkom a ľuďom;

- najväčšie výzvy pre spravovanie SR v najbližšom období aj v kontexte zvýšenia dôvery ľudí v štát a jeho inštitúcie – výber generálneho prokurátora, kandidátov na ústavných sudcov, transparentnosť obsadzovania štátnych pozícií;

- aktuálna politická situácia a vnútrostranícke dianie.

Moderuje Marta Jančkárová.

 

O 5 minút 12 (nedeľa 24.5. o 11:55 na Jednotke)

 

Hostia:

predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS)

poslanec NR SR, podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár

 

Témy:

- otváranie ekonomiky a uvoľňovanie opatrení v nadväznosti na stav šírenia koronavírusu na Slovensku;

- najnovší balík pomoci štátu podnikateľom a občanom a pripravované opatrenia;

- aktuálna politická situácia.

Moderuje Marek Makara.

 

Na telo (nedeľa 24.5. 13:00 Markíza)

Hostia: predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a podpredseda Smeru-SD Richard Raši.

Témy: Slovensko sa tento týždeň opäť priblížilo k životu, aký sme poznali pred začiatkom koronakrízy. Po týždňoch čakania sa otvorili dvere nielen nákupných centier, ale aj reštaurácií či kaviarní.

Napriek tomu ale nezamestnanosť už stúpla na viac ako 6,5 percenta. Robí vláda dosť a dostatočne rýchlo? A podarí sa po týždňoch odkladania naštartovať inteligentnú karanténu, ktorá by mala uľahčiť život ľuďom vracajúcim sa na Slovensko?

Moderátor Michal Kovačič s oboma politikmi preberie aj aktuálne politické dianie. Zatiaľ čo premiér Igor Matovič (OĽaNO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) ohlásili zmierenie, vrieť to začína v opozičnom Smere-SD.

Strana Roberta Fica stratila tento týždeň svojho prvého poslanca a poslanci z banskobystrického kraja sa postavili za Petra Pellegriniho, ktorý sa chce stať novým predsedom Smeru-SD.

Markíza prinesieme aj nový exkluzívny prieskum straníckych preferencií agentúry FOCUS pre TV Markíza.