Print this page

Bratislavská kriminálka z Polícia SR - Bratislavský kraj sa dnes na Facebooku pochválila takýmto statusom:

 

Vďaka intenzívnemu vyšetrovaniu od októbra minulého roka sa policajtom odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave podarilo rozbiť drogový gang.

Ich vytrvalá práca priniesla ovocie v podobe úspešnej policajnej akcie s krycím názvom „PUTIKA“, ktorú realizovali spolu s bratislavskými kukláčmi. Išlo domové prehliadky ako aj prehliadky motorových vozidiel a nebytového priestoru, ktoré boli vykonané v bratislavskej Petržalke.

Zaistili sme 40 000 jednotlivých dávok drog – metamfetamínu!!

Cena takto zaisteného metamfetamínu by na čiernom trhu predstavovala približne 150 000,- Eur. Skúmaniu bola doposiaľ podrobená len časť látok, celkový počet dávok ako aj celková hodnota bude po ukončení expertízneho skúmania s najväčšou pravdepodobnosťou značne vyššia.

Okrem toho sme dílerom zaistili aj finančnú hotovosť presahujúcu 200 000,- Eur.

Vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie trom osobám pre drogovú trestnú činnosť. Ide o 47-ročného Jána B. a 48-ročného Erika R., obaja z Bratislavy a 47-ročnú Agnieszku S., občianku Poľskej republiky.

Obvineným užom hrozí trest odňatia slobody na 20-25 rokov alebo na doživotie. Obvinenej Agnieszke, ktorá mala spáchať čin závažnejším spôsobom konania, po dlhší čas a vo väčšom rozsahu, hrozí v prípade preukázania viny 10-15 rokov odňatia slobody.

Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet k podaniu návrhu na väzobné stíhanie obvinených.