Print this page

 

Kanadský herec Nick Cordero, známy z televíznych seriálov, zomrel v noci na dnes v Los Angeles na následky komplikácií spojených s nákazou koronavírusy. S odvolaním sa na Corderovu manželku Amandu Klootsovú o tom informujú zahraničné médiá. 41-ročný herec strávil posledné mesiace na jednotke intenzívnej starostlivosti.

"Nemôžem tomu uveriť. Mám zlomené srdce. Nedokážem si predstaviť, ako budeme žiť bez neho," napísala Klootsová vo svojom príspevku na Instagrame. Ako dodala, jej manžel bojoval s covidom 95 dní. Mal mnoho zdravotných komplikácií, okrem iného otravu krvi a kvôli krvným zrazeninám mu lekári museli amputovať pravú nohu. Bol tiež pripojený na dýchacie prístroje, v bezvedomí a dostal dočasný kardiostimulátor.

"Boh má v nebi ďalšieho anjela. Nick bol žiarivým svetlom. Každý ho mal rád, rád počúval aj pomáhal. Bol skvelým hercom aj hudobníkom. Mal rád svoju rodinu a bol milujúcim otcom a manželom," spomína jeho manželka a matka ich ročného syna Elvisa.

Cordero vystupoval v mnohých muzikáloch, za svoju rolu v muzikáli Výstrely na Broadwayi podľa scenára režiséra Woodyho Allena bol nominovaný na prestížnu divadelnú cenu Tony Award. Objavil sa aj v niekoľkých epizódach televíznych seriálov Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka či Spravodlivosť v krvi.