Print this page

Polícia dnes zadržala pri záťahu proti extrémizmu deväť ľudí. Sú medzi nimi aj členovia rockových skupín Krátky proces a Horkýže Slíže, informovala televízia Markíza. Do akcie vedenej políciou sa podľa webu Česká  justíce zapojili aj českí kolegovia, ktorí vykonali domovú prehliadku u českého hudobníka v Děčíne.

"Od skorého rána na niekoľkých miestach zasahuje Národná kriminálna agentúra proti extrémizmu. Ide o akciu s krycím názvom Šašovia, ktorá sa odohráva aj v susednej krajine," uviedla dnes na twitteri polícia s tým, že bolo zadržaných deväť ľudí.

Podľa slovenských médií je medzi nimi spevák radikálne skupiny Krátky proces Rastislav Rogel či bubeník a manažér kapely Horkýže Slíže Marek Viršík. Prvá spomenutá skupina je známa extrémistickými textami a podľa televízie Markíza našli policajti pri prehliadke u Rogela predmety s nacistickou a hitlerovskú tematikou.

Denník SME v minulosti písal, že Rogelova skupina nahráva v štúdiu patriacemu práve Viršíkovi.

V Děčíne policajti z Národnej centrály proti organizovanému zločinu podľa českého webu vykonali prehliadku u bubeníka skupiny Krátky proces Josefa Pokorného.