Print this page

Na Slovensku bolo v utorok na ochorenie COVID-19 pozitívne testovaných 75 ľudí, urobilo sa 3131 testov. Z ochorenia sa vyliečilo ďalších desať osôb.

Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch: Galanta (21), Bratislava (16), Senec (7), Bánovce nad Bebravou (5), Trnava (4), Dunajská Streda (3), Kysucké Nové Mesto (2), Prešov (2), Trebišov (2), Skalica (2), Košice (2), Nové Zámky (1), Zvolen (1), Ružomberok (1), Banská Bystrica (1), Rožňava (1), Trenčín (1), Vranov nad Topľou (1), Nové Mesto nad Váhom (1) a Liptovský Mikuláš (1). Je medzi nimi 29 mužov a 46 žien, sú vo veku od 12 do 83 rokov.

V nemocniciach je s koronavírusom alebo s podozrením naň 58 pacientov, ochorenie bolo potvrdené u 40 osôb. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú rovnako dve osoby.

Z ochorenia sa vyliečilo ďalších desať pacientov, spolu ochorenie COVID-19 na Slovensku prekonalo doteraz 1884 ľudí. Počet zosnulých u ktorých bolo potvrdené ochorenie COVID-19, zostáva na čísle 31. Na Slovensku je aktuálne 775 ľudí s aktívnym ochorením COVID-19.

V našej krajine sa doteraz urobilo 284 111 ukončených laboratórnych vyšetrení, celkový počet pozitívnych prípadov na Slovensku doteraz je 2690.

V prípade okresu Bánovce nad Bebravou ide o kontakty už potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 v rámci identifikovaného ohniska nákazy. V súčasnosti Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne prijíma v spolupráci so zainteresovanými subjektmi všetky potrebné protiepidemické a režimové opatrenia s cieľom zamedziť ďalšiemu šíreniu ochorenia COVID-19 v zmysle usmernenia hlavného hygienika Slovenskej republiky.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave aktuálne uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie v prípadoch ochorenia COVID-19 zistených vo svojej územnej pôsobnosti.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Galante identifikoval za včerajší deň vo svojej územnej pôsobnosti 21 nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Výskyt ochorenia bol zaznamenaný v jednej z firiem v okrese, pričom ide o epidemiologickú súvislosť s už potvrdeným prípadom. U všetkých zamestnancov firmy sa v súčasnosti vykonáva testovanie na ochorenie COVID-19, úzkym kontaktom pozitívnych osôb bola nariadená izolácia a taktiež sa uskutočňuje testovanie. Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Galante v spolupráci s firmou zabezpečuje všetky potrebné protiepidemické opatrenia a komunikujú spolu o ďalšom postupe. Protiepidemické opatrenia vrátane testovania na ochorenie COVID-19 sa zabezpečujú aj v ubytovniach, v ktorých sa časť zamestnancov firmy zdržiava.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti dva úzke kontakty, ktoré sú v epidemiologickej súvislosti s prípadmi z okresu Galanta a dva importované prípady zo zahraničia – osoby rešpektovali aktuálne platné opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR, iniciatívne sa nahlásili na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva a do času obdržania výsledkov testov na ochorenie COVID-19 zotrvali v domácej izolácii.

Aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Dunajskej Strede zaznamenal dva úzke kontakty v epidemiologickej súvislosti s prípadmi z okresu Galanta, tretí prípad bol úzky kontakt s potvrdeným prípadom v podchytenom ohnisku nákazy COVID-19 v Dunajskej Strede. RÚVZ so sídlom v Dunajskej Strede pokračuje v epidemiologickom vyšetrovaní a prijíma všetky potrebné protiepidemické opatrenia na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19.