Print this page

Na Slovensku bolo vo štvrtok na ochorenie COVID-19 pozitívne testovaných 62 ľudí, urobilo sa 2738 testov. Z ochorenia sa vyliečilo ďalších päť osôb.

Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch: Nové Mesto nad Váhom (11), Trenčín (11), Bratislava (10), Dunajská Streda (4), Nitra (3), Vranov nad Topľou (3), Košice (3), Trnava (3), Galanta (2), Žilina (2), Medzilaborce (2), Humenné (1), Malacky (1), Sabinov (1), Stropkov (1), Šaľa (1), Skalica (1), Pezinok (1) a Považská Bystrica (1). Je medzi nimi 26 mužov a 36 žien, sú vo veku od 9 do 84 rokov.

Odporúčame aj: Dôležité: Od 1. septembra v súvislosti s COVID-19 pribudnú tieto povinnosti

V nemocniciach je s koronavírusom alebo s podozrením naň 51 pacientov, ochorenie bolo potvrdené u 37 osôb. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyria pacienti.

Z ochorenia sa vyliečilo ďalších päť pacientov, spolu ochorenie COVID-19 na Slovensku prekonalo doteraz 1944 ľudí. Počet zosnulých u ktorých bolo potvrdené ochorenie COVID-19, zostáva na čísle 31. Na Slovensku je aktuálne 826 ľudí s aktívnym ochorením COVID-19.

V našej krajine sa doteraz urobilo 289 590 ukončených laboratórnych vyšetrení, celkový počet pozitívnych prípadov na Slovensku doteraz je 2801.

V územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne (okresy Trenčín a Nové Mesto nad Váhom) ide zväčša o potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v súvislosti s dvoma rodinnými oslavami, pričom niektoré osoby sa zúčastnili na oboch udalostiach. Epidemiológovia zabezpečujú všetky potrebné protiepidemické opatrenia, pokračujú v epidemiologickom vyšetrovaní, úzkym kontaktom nariaďujú izoláciu a testovanie na ochorenie COVID-19.

V prípade Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave sa aktuálne vykonáva epidemiologické vyšetrovanie, informácie doplní príslušný RÚVZ v priebehu dňa.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Dunajskej Strede zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti importy zo zahraničia. Ide o členov spoločnej domácnosti, ktorí sú v izolácii.

Rovnako aj v územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre ide zväčša o importy zo zahraničia. Jeden prípad je úzky kontakt už potvrdeného prípadu ochorenia COVID-19.

Nové potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave sú v epidemiologickej súvislosti s pozitívnou osobou v okrese Vranov nad Topľou.

V okrese Vranov nad Topľou včera pribudli tri nové prípady ochorenia COVID-19, ktoré sú v epidemiologickej súvislosti s doteraz potvrdenými prípadmi.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach eviduje vo svojej územnej pôsobnosti sporadické prípady ochorenia COVID-19, epidemiologické vyšetrovanie stále pokračuje.